بهترین دارو برای بزرگ شدن پروستات چیست؟

در سالهای نه چندان دور، مردانی که می خواستند از بیماری هیپرپلازی خوش خیم پروستات  (BPH) رهایی پیدا کنند، فقط یک راه پیش رو داشتند و آن هم جراحی بود. در سالهای اخیر، اوضاع تغییر کرده است. تولیدکنندگان دارو، داروهایی ساخته اند که برای درمان علائم، انتخاب های بیشتری را در اختیار شما قرار می دهند. در ادامه مطلب، بهترین دارو برای بزرگ شدن پروستات را معرفی خواهیم کرد.

هیپرپلازی خوش خیم پروستات (که احتمالاً آن را با نام پروستات بزرگ شده می شناسید)، می تواند موجب مشکلاتی از قبیل جریان ادرار ضعیف یا احساس ادرار در تمام طول روز شود. برخی از داروها، با شل کردن عضلات مثانه و پروستات، می توانند علائم را تسکین بخشند. برخی دیگر، رشد پروستات را متوقف می کنند و اندازه پروستات را کاهش می دهند. در حال حاضر، دارو رایج ترین راه برای درمان مشکل هیپرپلازی خوش خیم پروستات ضعیف تا متوسط است. محققان هنوز در حال تحقیق در مورد عوارض بلند مدت دارو و بهترین زمان مصرف برای اثربخشی بیشتر هستند. با پزشک خود در مورد پیدا کردن مناسبترین دارو برای شرایط شما صحبت کنید.درمان بزرگ شدن غده پروستات به این بستگی دارد که علائم چقدر بر کیفیت زندگی شما تاثیر می گذارد درمان های اصلی عبارتند از :

  • تغییر سبک زندگی
  • داروها
  • کاتترها
  • جراحی 
  • تغییر سبک زندگی
اورولوژی

مسدود کننده های آلفا

این دارو ها با شل کردن عضلات مثانه و پروستات، ادرار کردن را آسانتر می کنند. آنها اندازه پروستات را تغییر نمی دهند، اما به جریان ادرار، بیدار شدن در طول شب برای ادرار و دیگر علائم کمک می کنند. شما برای مشاهده نتایج نیاز نیست زیاد منتظر بمانید؛ آنها معمولاً تأثیر خود را فوراً نشان می دهند. اگر فشار خون بالا دارید و به هیپرپلازی خوش خیم پروستات مبتلا هستید، مسدود کننده های بتا انتخاب خوبی برای شما هستند، زیرا هر دو مشکل را با هم درمان می کنند. اگر قصد جراحی آب مروارید دارید، بهتر است از مصرف این دارو خودداری کنید. زیرا می تواند منجر به مشکلاتی در حین عمل شود.

عوارض جانبی

 از آنجا که مسدود کننده های آلفا، فشار خون را تحت تأثیر قرار می دهند، می توانند شما را بسیار خسته کنند و همچنین موجب علائم دیگری مانند موارد زیر شوند:

  • سرگیجه
  • غش کردن
  • سردرد
  • احساس سبکی سر
  • فشار خون پایین

این داروها همچنین ممکن است منجر به انزال بازگشتی شوند. انزال بازگشتی به شرایطی گفته می شود که اسپرم به جای خارج شدن از آلت تناسلی، به مثانه بر می گردد. این شرایط هیچ آسیبی به بدن وارد نمی کند، اما به این معناست زمانی که دچار انزال می شوید، هیچ اسپرمی ندارید. مردانی که هنوز قصد بچه دار شدن دارند، باید این نکته را به خاطر داشته باشند.

پزشک ممکن است یکی از مسدود کننده های آلفای زیر را برای شما تجویز کند:

تجویز دارو توسط پزشک

مهارکننده های ردوکتاز ۵ آلفا

این داروها، مانع تولید یکی از هورمون هایی می شوند که پروستات شما را بزرگتر می کنند. آنها از رشد پروستات جلوگیری می کنند و در برخی موارد حتی باعث کوچکتر شدن آن می شوند. این کار می تواند جریان ادرار شما را بهبود بخشد و دیگر علائم هیپرپلازی خوش خیم پروستات را نیز تسکین دهد. به نظر می رسد که این داروها برای مردانی با پروستات های خیلی بزرگ، بیشترین اثربخشی را دارند.

این داروها، دو مزیت دیگر نیز دارند. آنها ممکن است:

  • احتمال اینکه هیپرپلازی، منجر به مشکلات دیگری مانند آسیب مثانه شود را کاهش می دهد.
  • احتمال نیاز به جراحی را کاهش می دهد.

برای مشاهده ی تأثیر کامل مهارکننده های ردوکتاز ۵ آلفا، ممکن است ۶ ماه طول بکشد و شما برای نتیجه گرفتن باید به مصرف آنها ادامه دهید.

عوارض جانبی

این دارو برای استفاده ی خانمها مناسب نیست. زنان باردار باید از مصرف آن خودداری کنند، زیرا می تواند منجر به نقایص تولد، در نوزادان پسر شود.

عوارض جانبی دیگری که مردان ممکن است به هنگام مصرف این دارو تجربه کنند، شامل موارد زیر می شوند:

زمانی که بدن شما به مصرف این دارو عادت می کند، برخی از این عوارض جانبی ممکن است بهتر شوند. این داروها ممکن است آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) را پایین بیاورند. این شرایط آسیبی به بدن وارد نمی کند، ولی بهتر است قبل از شروع مصرف آن ها، آزمایش  PSA انجام دهید. همچنین، در حال حاضر سازمان غذا و دارو، تولیدکنندگان را ملزم می کند که روی برچسب این داروها، هشداری را اضافه کنند که نشان می دهد داروهای مورد نظر، با افزایش احتمال سرطان پروستات درجه بالا یا تهاجمی رابطه دارند.

دو نوع مسدود کننده ردوکتاز ۵ آلفای اصلی وجود دارد:

  • فیناستراید (پروپشیا، پروسکار)
  • دوتاستراید (آوودارت)
خارش بیضه

مهارکننده های فسفودی استراز ۵

این داروها، مشابه با داروهایی هستند که برای درمان اختلال نعوظ استفاده می شوند و می توانند عضلات مثانه و پروستات را شل کنند، که به تسکین علائم هیپرپلازی خوش خیم پروستات کمک می کند. چند نوع مهارکننده ی فسفودی استراز ۵ وجود دارد، اما سازمان غذا و دارو فقط تادالافیل (سیالیس) را برای درمان هیپرپلازی خوش خیم پروستات تأیید کرده است. این داروها را نباید به اندازه سایر داروهای دیگر مصرف کرد.

عوارض جانبی

وقتی که سیالیس مصرف می کنید، ممکن است دچار علائم زیر شوید:

ترکیبی از داروها

اگر یک دارو، به تنهایی به تسکین علائم کمک نمی کند، پزشک ممکن است مصرف دو نوع دارو را پیشنهاد دهد. ترکیبات رایج شامل موارد زیر می شوند:

  • فینستراید و دوکسازوسین
  • دوتاستراید و تامسولوسین – این مورد به صورت تک کپسول جلین (Jalyn) در بازار وجود دارد.
  • مسدود کننده های آلفا و آنتی موسکارینی ها (داروهایی که برای درمان مثانه پرکار استفاده می شوند).

با اینکه این داروهای ترکیبی می توانند از یک تک دارو مفیدتر باشند، اما ممکن است منجر به عوارض جانبی بیشتری شوند، زیرا شما به جای یک دارو، دو دارو مصرف می کنید.

آلفا بلوکرها

اینها با شل کردن ماهیچه های مثانه و پروستات باعث می شوند که ادرار کردن را اسان تر می کند. آنها اندازه پروستات شما را تغییر نمی دهند اما به جریان ادرار ، بیدار شدن در شب برای ادرار کردن و سایر علائم کمک می کنند. اگر فشار خون بالا و BPH دارید ، آلفابلوکرها ممکن است گزینه خوبی برای شما باشند زیرا هر دو بیماری را درمان می کنند.

عوارض جانبی

از آنجایی که آلفابلوکرها بر فشار خون شما تاثیر می گذارند می توانند باعث ایجاد احساس خستگی شدید در شما شوند و این موارد را نیز به همراه داشته باشند:

  • سرگیجه
  • غش کردن
  • سردرد
  • سبکی سر
  • فشار خون پایین

داروی تادالافیل (سیالیس)

این دارو اغلب برای درمان اختلال نعوظ استفاده می شود. مطالعات نشان می دهد که می تواند بزرگ شدن پروستات را نیز درمان کند. 

آیا همه افراد مبتلا به بزرگی پروستات به دارو نیاز دارند؟

ممکن است فرد برای بزرگ شدن خفیف پروستات که علای۲م قابل توجهی ایجاد نمی کند نیازی به درمان نداشته باشد. در چنین مواردی ممکن است فرد برای معاینات منظم به اورولوژیست مراجعه کند و تنها در صورت مشکل ساز شدن علائم ممکن است نیاز به درمان داشته باشد.اگر علائم BPH شروع به آزار دادن فرد کند پزشک ممکن است دارویی برای کوچک کردن پروستات یا توقف رشد آن تجویز کند. این ممکن است علائم مرتبط مانند :

  • مشکل هنگام شروع ادرار کردن
  • زور زدن برای ادرار کردن
  • جریان ضعیف ادرار
  • توقف شروع ادرار
  • بی اختیاری ادرار

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر جواد جمعه ۳ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    با سلام و درود خدمت آقای دکتر عزیز خدا قوت
    من۶۱ سال سن دارم حدود ۱۰ است مشکل بزرگی پروستات دارم وار ۳۵ میلی شروع شده حال ۵۵ میلی است در سنوگرافی مقدار اداره تخلیه نشده ۱۲۵ سی سی می باشد در آزمایش pshپروستات ۴.۷ بوده بعضی شبها ۳الی ۴ بار تکرر ادرار دارم .ممنون میشوم اگر راهنمایی بفرماید.در پناه خدا باشید.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور جمعه ۳ دی ۰( 2 سال پیش)

      آزمایش Psa دوباره تکرار کنید و تامسولوسین شبی یکعدد بخورید 

  • تصویر کاربر مهدی سه شنبه ۹ شهریور ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 168 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر آقای دکتر من بخاطر بلند کردن جسم سنگین دچار درد در بیضه چپم شدم، همراه با سوزش و تکرر ادرار، به دکتر مراجعه کردم بعد از سونوگرافی بیضه، بهم آنتی بیوتیک دادن و دردم کمتر شده و گفتند احتمالا ناحیه تناسلی دچار کشیدگی عضلات شده. توی سونوگرافی یک اسپرماتوسل ۲ در ۱ مشاهده شد. و واریکوسل گرید یک، و اینکه رگ بالای آلت من خیلی بزرگ و متورم هست و به نظر میاد دچار پیچ خوردگی هست. برای درمان این مشکلات چه کار کنم؟ خیلی ذهنم رو مشغول کرده و نگرانم متاسفانه پزشکم توضیح خاصی ندادن و من خودم سرچ کردم متوجه شدم مشکل از پرستاتیت هست که آنتی بیوتیک دادن. ممنونم از راهنمایی تون.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور سه شنبه ۹ شهریور ۰( 2 سال پیش)

      فعلا دارو رو بخور اون چیزهایی که گفتی کاری نمیخواد 

  • تصویر کاربر sina سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    سلام دکتر پروستاتیت مزمن و عدم نعوظ کافی دارم و دچار زود انزالی شدم توصیه شما چیه
    1. تصویر کاربر sina سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)
      27 سالمه
    2. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور سه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۰( 2 سال پیش)

      مراجعه حضوری یا ویزیت آنلاین داشته باشید 

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات