مهمترین علامت سرطان مثانه در زنان

در ابتدا، بهتر است که بدانید هماچوری مهمترین علامت سرطان مثانه در زنان است. هماچوری یا همان خون در ادرار به این معنی است که، ادرار شما حالت طبیعی ندارد و به رنگ قرمز یا قهوه ای در آمده. ابتلا به سرطان مثانه در مردان نسبت به زنان بیش تر است و با این که می تواند در هر سنی اتفاق افتد اما معمولا افراد مسن را تحت تاثیر قرار می دهد. سرطان مثانه اغلب اوقات در سلول هایی (سلول های اوروتلیال) آغاز می شود که سطح داخلی مثانه را می پوشانند. مثانه عضوی عضلانی و تو خالی در ناحیه پایینی شکم است که ادرار را ذخیره می کند. با این که در مثانه شیوع بیش تری دارد اما این نوع سرطان می تواند در دیگر قسمت های سیستم مجاری ادراری نیز رخ دهد. حدود ۷ مورد از هر ۱۰ سرطان مثانه در مراحل اولیه شناسایی می شوند.

علل سرطان مثانه

سرطان مثانه زمانی شروع می شود که سلولهای مثانه، دچار تغییرات یا جهش در DNA خود می شوند. DNA یک سلول حاوی دستورالعمل است که به سلول می گوید چه کاری انجام دهد. این تغییرات به سلولها فرمان می دهند تا به سرعت تکثیر شوند و درعین حال سلولهای سالم را از بین می برند. سلولهای غیرطبیعی، توموری را تشکیل می دهند که می تواند به بافت طبیعی بدن حمله کند و به آنها آسیب برساند. به مرور زمان، سلولهای غیر طبیعی می توانند بشکنند و در بدن منتشر (متاستاز) شوند.

 

علائم سرطان مثانه

علائم و نشانه های سرطان مثانه می توانند شامل موارد زیر شوند:

در صورتی که فرد به هماچوری ابتلا یابد، ادرار او ممکن است رنگی مانند قرمز روشن یا به رنگ نوشابه (رنگ کولا) پیدا کند. گاهی اوقات، ممکن است ظاهر ادرار تغییری نکند اما در حین یک آزمایش میکروسکوپی از ادرار، وجود خون در آن تشخیص داده شود.

افراد مبتلا به سرطان مثانه ممکن است موارد زیر را نیز تجربه کنند:

علائم سرطان مثانه در زنان چه می باشد

علائم سرطان مثانه در زنان چیست؟

تمامی زنان باید هر سال تست پاپ اسمیر را بدهند تا از وجود سرطان در بدن خود آگاه شوند. در زیر به بررسی علایم سرطان مثانه در زنان می پردازیم لطفا با ما همراه باشید.

۱- وجود خون در ادرار

وجود خون در ادرار می تواند یکی از دلایل سرطان مثانه در زنان باشد، وجود خون در ادرار ممکن است بدون هیچگونه دردی ظاهر شود و زنان این خون را با قاعدگی یا یائسگی اشتباه بگیرند. وجود خون در ادرار مبنی بر سرطان مثانه نیست اما در صورت مشاهده خون در ادرار باید به پزشک مراجعه کرد و آزمایش های لازم را داد.

۲- علائم مشابه با عفونت ادراری

عفونت ادراری علائم مشابهی با سرطان مثانه دارد مانند: فوریت در دفع ادرار، درد هنگام ادرار، افزایش ادرار کردن و یا بی اختیاری ادرار، به همین دلیل است که برخی افراد این دو بیماری را با هم اشتباه می گیرند. اگر تمام مراحل درمان عفونت ادراری را گذرانده اید و آنتی بیوتیک برای بهبود عفونت ادراری مصرف کرده اید اما مشکل شما درمان نشده است حتما به پزشک برای سرطان مثانه مراجعه نمایید.

۳- کاهش اشتها

تمامی سرطان ها باعث کم شدن اشتها در بین بیماران می شود، سرطان مثانه هم باعث ضعف در عضلات، خستی، کاهش اشتها و حس کسل بودن شود. اگر چنین علائمی در خود دیدید حتما با پزشک خود در میان بگذارید.

۴- کشیدن سیگار

سیگار کشیدن یکی از علل مهم سرطان مثانه و دیگر سرطان ها در بدن است که افراد با مشاهده علائم عفونت ادراری آن را جدی نمی گیرند و غافل از آنند که سرطان مثانه در بدن آن ها در حال گسترش است. بنابراین با دیدن علائم عفونت ادراری حتما به پزشک مراجعه کنید و تست های لازم را برای تشخیص سرطان انجام دهید.

مراجعه به پزشک به دلیل سرطان مثانه

در صورتی که فرد در ادرار خود خون داشته باشد (هماچوری) باید یک قرار ملاقات با پزشک ترتیب دهد تا این موضوع بررسی شود، همچنین در صورتی که فرد به علائم یا نشانه هایی ابتلا دارد که او را نگران می کنند باید به پزشک مراجعه کند.

دکتر سرطان مثانه

سرطان مثانه چیست؟

سرطان مثانه هنگامی رخ می دهد که سلول های درون مثانه به صورت غیر عادی رشد کنند. جدا از رشد و تقسیم  منظم آن ها، این سلول ها به جهش هایی ابتلا می یابند که سبب رشد غیر قابل کنترل و از بین نرفتن آن ها می شود. این سلول های غیر عادی یک تومور را تشکیل می دهند.

انواع سرطان مثانه

انواع مختلفی از سلول ها در مثانه می توانند سرطانی شوند. نوعی از سلول های مثانه که به سرطان مبتلا می شوند تعیین کننده نوع سرطان مثانه هستند و همین نوع سرطان، تعیین کننده روش درمانی مناسب برای فرد می باشد.

انواع سرطان های مثانه شامل موارد زیر می شوند:

۱-کارسینوم اوروتلیال

کارسینوم اوروتلیال که قبلا کارسینوم سلول های بینابینی نامیده می شد به سرطان سلول های پوشاننده سطح داخلی مثانه می گویند. هنگام پر شدن مثانه سلول های اوروتلیال گسترش یافته و هنگامی که مثانه خالی است منقبض می شوند. همین سلول ها در سطح داخلی میزنای ها و میزراه نیز وجود دارند و امکان دارد که در آن ها تومور تشکیل شود. کارسینوم اوروتلیال شایع ترین نوع سرطان مثانه در ایالات متحده است.

۲-کارسینوم سلول های سنگفرشی 

کارسینوم سلول های سنگفرشی با تحریک مزمن مثانه در ارتباط است برای مثال این تحریک می تواند ناشی از یک عفونت یا استفاده بلند مدت از یک کاتتر ادراری باشد. وقوع سرطان سلول های سنگفرشی مثانه در ایالات متحده نادر است. این سرطان بیش تر در مناطقی از دنیا شایع است که ابتلا به یک عفونت انگلی خاص (شیستوزوما)، عامل شایع عفونت های مثانه است.

۳-آدنوکارسینوما (سرطان سلول های غدد)

آدنوکارسینوما در سلول هایی رخ می دهد که غدد ترشح کننده موکوس را در مثانه می سازند. رخداد آدنوکارسینومای مثانه در ایالات متحده نادر است. برخی سرطان های مثانه شامل بیش از یک نوع سلول می شوند.

سرطان مثانه

چه عواملی باعث بروز سرطان مثانه می شود؟

عواملی که می توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند شامل موارد زیر می شوند:

مصرف دخانیات

مصرف سیگار، سیگار برگ یا پیپ سبب جمع شدن مواد شیمیایی مضر در ادرار شده و به همین طریق می تواند خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش دهد. هنگامی که فرد سیگار می کشد، بدن مواد شیمایی درون دود سیگار را پردازش کرده و برخی از آن ها را به درون ادرار دفع می کند. این مواد شیمیایی مضر می توانند به لایه پوشاننده مثانه آسیب برسانند که آن نیز سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان می شود.

افزایش سن

خطر ابتلا به سرطان مثانه به همراه افزایش سن افزایش می یابد. سرطان مثانه می تواند در هر سنی اتفاق افتد اما به ندرت در افراد پایین تر از ۴۰ سال دیده می شود.

سفید پوست بودن

افراد سفید پوست نسبت به افرادی از نژاد های دیگر احتمال بیش تری جهت ابتلا به سرطان مثانه دارند.

 مرد بودن

احتمال ابتلای مردان به سرطان مثانه بیش تر از زنان است.

سرطان مثانه زنان

 قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص

کلیه ها نقشی کلیدی در تصفیه مواد شیمیایی مضر از جریان خون و دفع آن ها به درون مثانه دارند به همین دلیل، تصور می شود که قرار گیری در نزدیکی برخی مواد شیمیایی خاص می تواند خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش دهد. مواد شیمیایی مرتبط با خطر سرطان مثانه شامل آرسنیک و مواد شیمیایی استفاده شده در تولید رنگ ها، لاستیک (کش)، چرم، پارچه و محصولات رنگ می شوند.

درمان سرطان پیشین

درمان با دارو های ضد سرطان سیکلو فسفامید خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش می دهد. افرادی که جهت درمان سرطان پیشین خود درمان های پرتویی در ناحیه لگن دریافت کرده اند در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان مثانه قرار دارند.

 التهاب مزمن مثانه

عفونت ها و التهاب های مزمن یا مکرر، مانند آن هایی که در اثر استفاده دراز مدت از کاتتر ادراری به وجود می آیند، می توانند خطر ابتلا به سرطان سلول های سنگفرشی مثانه را افزایش دهند.

در برخی مناطق جهان، کارسینوم سلول های سنگفرشی با التهابی مزمن در مثانه ارتباط دارد که در اثر یک عفونت انگلی مانند شیستوزوما به وجود آمده است.

 سابقه شخصی یا خانوادگی سرطان

در صورتی که فرد قبلا به سرطان مثانه مبتلا بوده است احتمال بیش تری وجود دارد که به صورت مجدد دچار آن شود. با این که ارثی بودن این سرطان نادر است اما در صورتی که یکی از خویشاوندان درجه یک فرد (والدین، خواهر، برادر و فرزند) سابقه ابتلا به سرطان داشته باشد، ممکن است او نیز در معرض خطر بالای ابتلا به این بیماری باشد. داشتن سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان کولورکتال غیر پولیپی (سندرم لینچ) می تواند خطر ابتلا به سرطان های سیستم ادراری، روده، رحم، تخمدان و دیگر اعضا را افزایش دهد.

پیشگیری از سرطان مثانه در زنان

با این که هیچ راه تضمینی برای جلوگیری از سرطان مثانه وجود ندارد اما فرد می تواند با رعایت اقداماتی به کاهش این خطر کمک کند برای مثال:

عدم مصرف سیگار

عدم مصرف سیگار به این معنی است که مواد شیمیایی سرطان زا در سیگار نمی توانند در ادرار فرد جمع شوند. در صورتی که سیگار مصرف نمی کنید، آن را شروع نکنید. در صورتی که سیگار مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید تا برنامه ای برای کمک به ترک سیگار به شما ارائه کند. گروه های حمایت گر، دارو ها و دیگر روش ها می توانند به فرد در ترک سیگار کمک کنند.

احتیاط در ارتباط با مواد شیمیایی

در صورتی که فرد با مواد شیمیایی کار می کند باید تمامی دستورالعمل های ایمنی را برای اجتناب از قرار گرفتن در معرض این مواد انجام دهد.

مصرف میوه ها و سبزیجات متنوع

فرد باید یک رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و میوه های رنگارنگ انتخاب کند. آنتی اکسیدان های موجود در میوه ها و سبزیجات می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کنند.

درمان سرطان مثانه

در موارد سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی، معمولاً برداشتن سلولهای سرطانی، بدون دست زدن به مثانه امکان پذیر است. این کار با یک تکنیک جراحی به نام برداشتن تومور مثانه از طریق مجرای ادرار (TURBT) انجام می شود. این جراحی با تزریق مستقیم یک دوز داروهای شیمی درمانی به مثانه دنبال می شود تا خطر عود مجدد سرطان کاهش پیدا کند. در موارد خطر بالای وقوع مجدد، ممکن است برای کاهش احتمال بازگشت سرطان، داروهایی به نام باسیلوس کالمت گورین (BCG) به مثانه تزریق شوند. درمان سرطان مثانه تهاجمی غیرعضلانی یا سرطان مثانه تهاجمی عضلانی، ممکن است شامل برداشتن مثانه از طریق نوعی جراحی به نام سیسکتومی باشد.

بسیاری از بیماران می توانند انتخاب کنند که جراحی شوند یا یک دوره پرتودرمانی انجام دهند. زمانی که مثانه خارج می شود، شما به راه دیگری برای جمع شدن ادرار نیاز دارید. گرینه های احتمالی شامل ایجاد یک دهانه در شکم است تا ادرار بتواند به یک کیسه خارجی منتقل شود، یا ساخت یک مثانه جدید خارج از روده است. این کار همزمان با جراحی سیسکتومی یا برداشتن مثانه انجام می شود. پس از درمان تمام انواع سرطان مثانه، شما باید آزمایش های پیگیری منظم انجام دهید تا علائم عود مجدد سرطان را بررسی کنید.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حمید سه شنبه ۲۷ مهر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 271 مشاهده پرسش
    سلام واحترام، پدرم ۷۷سالشه، در طول حدود ۱/۵تا۲سال اخیر، در جداره مثانه توده هیپو ایکو مشاهده شده سونوی اول حدود۱۳در۱۸ سایزشه دوم بعد از ۷ماه ۱۷در۲۴، سونوی بعدی توسط شخصی غیر از اولی و دومی، بلافاصله بعد دومی انجام وگفته لیپویید به ابعاد ۱۹در۸ ولی کلیه و ....هم درگیرنیستن و سالمن .،، شهرستانیم.، نگران بدخیمی هستیم،این میزان رشد و این سونوی آخر میشه گفت احتمال بدخیمی یا خوش خیمی چقدره؟ازمایشاش مسأله مشهود همون خون در ادراره و کبد چرب بقیه همه چی ظاهراً خوب، ولی تکرر ، درد هنگام دفع ادرار و ندرتا بی اختیاری این اواخر. دکترای اینجا میگن اینها به اون توده ربطی ندارد....رنگ ادرارش هم تقریبا عادی و زرد کمرنگه،درد لگن و کمر و کاهش وزن و...نداره. درنهایت سیستوسکوپی شد )بعد سیستو رنگ ادرار قرمز)و گفتن توده رو کلا برداشتن ولی دکترش گفت از ظاهر تومور ،چیز خوبی بنظر نمیاد (کمی پهن ، ریشه دار نبوده). هنوز پاتولوزی جوابش نیومده نگرانم آیا ظاهر تومور و اون علائم ، میشه گفت خطر در چه حده؟ بسیار ممنون که راهنمایی میفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور سه شنبه ۲۷ مهر ۰( 3 سال پیش)

      جواب پاتولوژی رو برام بفرست 

  • تصویر کاربر محمود پنجشنبه ۲۲ مهر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    افزایش ضخامت مثانه (4.2میلیمتر) مشهود است. سنگ یا ضایعه فضاگیر در داخل
    ان قابل رویت نیست حجم مثانه پر 246CC و پس از تخلیه رزیدوی ادراری 6CC
    آیا این افزایش در سن 62 سال طبیعی است یا نشان از بیماری خاصی دارد. البته خونی در ادرار دیده نشده است.
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور پنجشنبه ۲۲ مهر ۰( 3 سال پیش)

      اگر مشکل ادراری نداری مشکلی نیست 

  • تصویر کاربر خانم چهارشنبه ۹ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    جناب دکتر سلام و وقت بخیر
    دیروز با مشکل تکرر ادرار همراه با درد مزاحم شدم. آزمایش ادرار نوشتید، قسمت کشت آن هم حاضر شد. لطفا نظرتون رو بفرمایید. دارو، آنتی بیوتیک تجویز کردید. آیا نیاز به مراجعه حضوری یا انجام سونوگرافی هست؟
    ممنون از پاسخگوییتون
    1. تصویر کاربر خانم سه شنبه ۸ تیر ۰( 3 سال پیش)
      Urine Analysis

      - Urine Analysis
      Yellow Color
      Semi-clear Appearance
      1.008 Specific Gravity
      6 pH
      Negative Protein
      Negative Glucose
      Negative Bilirubin
      Negative Urobilinogen
      Negative Ketone
      Negative Nitrite
      Positive(1+) Blood
      25-30 W.B.C
      6-8 R.B.C
      1-2 MEpithelial Cells
      Few Bacteria
      Not seen Mucus
      Not seen Cast
      Not seen Crystals
      Not seen Yeasts

      Bacteriology


      - Urine ( Culture & Sensitivity )
      50.000CFU/ml Colony Count
      Amikacin- Gentamycin- Nalidixic acid- Ciprofloxacin- Ceftazidime-Nitrofurantoin Sensitive to
      Ampicillin- Cotrimoxazole Resistant to
      E.coli Culture
    2. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور چهارشنبه ۹ تیر ۰( 3 سال پیش)

      سیپروفلوکساسین رو ۷ روز بخور و ی سونوگرافی هم سر فرصت انجام بده 

    3. تصویر کاربر خانم چهارشنبه ۹ تیر ۰( 3 سال پیش)
      متشکرم
      خداقوت
    4. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور چهارشنبه ۹ تیر ۰( 3 سال پیش)

      خواهش میکنم

    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر بنیتا یکشنبه ۱۶ خرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    سلام خانمی 30ساله هستم یک ساله سوزش ادرار وواژن گرفتم واحساس نیاز ب ادرار دارم موقع سردی ،سونوی شکم لگن ،آزمایش ادرار و کشت ادرار وواژینال دادم هیچ مشکلی ندارم چندین بار توسط پزشک معاینه شدم مشکلی نیست انتی بیوتیک ک می خورم یه مدت بهتر میشم ولی بعد از مدتی دوباره برمیگرده ب اورولوژیست هم مراجعه کردم گفتن مشکل خاصی ندارین لطفا راهنماییم کنین
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور یکشنبه ۱۶ خرداد ۰( 3 سال پیش)

      سیستوسکوپی و نوار مثانه باید انجام بشه 

  • تصویر کاربر پیمان جمعه ۷ خرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 995 مشاهده پرسش
    با سلام، مادرم ۶۵ سالش است،در یک ماه گذشته ٢ سنگ ریز دفع کرده و علایم تکرر ادرار و خون در ادرار و درد در ناحیه زیرشکم ، ورم مچ پا دارد. با انجام سونوگرافی یک توده solid به اندازه ٣*۴ سانت چسبیده به جدار مثانه رویت شد ولی عروق خونی دیده نشده.
    بنظر شما این ضایعه سرطانی است؟؟!!
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور پنجشنبه ۶ خرداد ۰( 3 سال پیش)

      ممکنه باید سیستوسکوپی انجام بشه 

    2. تصویر کاربر پیمان پنجشنبه ۶ خرداد ۰( 3 سال پیش)
      البته احساس درد در زیرشکم و احساس یک چیز توده مانند رو چندین سال(٧-٨) سال داشته اند ولی بدلیل اینکه فکر میکردن مشکل رحم و زنانگی است به دکتر زنان مراجعه میکردند و مشکل خاصی یافت نمیشده تا اینکه با دفع سنگ و هماچوری برای سونوگرافی اقدام کردند،
      با وجود دفع سنگ و مزمن بودن عارضه نظر شما چیست؟
    3. تصویر کاربر پیمان پنجشنبه ۶ خرداد ۰( 3 سال پیش)
      در واقع سوال من این است که با شرح حال ذکر شده احتمال یک توده خوش خیم یا حتی سنگ مثانه وجود دارد؟
    4. تصویر کاربر پیمان پنجشنبه ۶ خرداد ۰( 3 سال پیش)
      و همچنین بدلیل عدم رویت عروق خونی در توده...
    5. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور جمعه ۷ خرداد ۰( 3 سال پیش)

      تا سیستوسکوپی نشه چیزی نمیشه گفت 

    6. تصویر کاربر پیمان جمعه ۷ خرداد ۰( 3 سال پیش)
      جناب دکتر پیشنهاد دکتر رادیولوژیست در ریپورت سونوگرافی عکس xr با ماده حاجب است.
      بنظر شما کدام روش تشخیصی( xr یا سیستوسکوپی) انجام بشه؟
      ( شرمنده هی یک سوال رو تکرار میکنم و میپرسم! چون مادرم شدیدا استرس داره و تا بریم سیستوسکوپی چند روز طول میکشه میخوام اگر واقعا احتمال امیدواری هست بهش بگم انقدر فکروخیال نکنه🙁
      اگر لطف کنید و نظرتون رو در مورد این سوال بفرمایید ممنون میشم🙏)
      اینکه بنظر شما اصلا احتمال اینکه این توده سنگ باشه وجود داره یا نه؟
    7. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور جمعه ۷ خرداد ۰( 3 سال پیش)

      سیستوسکوپی کن عکس اگه بگه سنگه باید سیستوسکوپی کنی اگه بگه تومور هست بازم باید سیستوسکوپی کنی عکس اضافه نیاز نیس

    8. نمایش سایر 6 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات