مهمترین علامت سرطان مثانه در زنان

در ابتدا، بهتر است که بدانید هماچوری مهمترین علامت سرطان مثانه در زنان است. هماچوری یا همان خون در ادرار به این معنی است که، ادرار شما حالت طبیعی ندارد و به رنگ قرمز یا قهوه ای در آمده. ابتلا به سرطان مثانه در مردان نسبت به زنان بیش تر است و با این که می تواند در هر سنی اتفاق افتد اما معمولا افراد مسن را تحت تاثیر قرار می دهد. سرطان مثانه اغلب اوقات در سلول هایی (سلول های اوروتلیال) آغاز می شود که سطح داخلی مثانه را می پوشانند. مثانه عضوی عضلانی و تو خالی در ناحیه پایینی شکم است که ادرار را ذخیره می کند. با این که در مثانه شیوع بیش تری دارد اما این نوع سرطان می تواند در دیگر قسمت های سیستم مجاری ادراری نیز رخ دهد. حدود ۷ مورد از هر ۱۰ سرطان مثانه در مراحل اولیه شناسایی می شوند.

علل سرطان مثانه

سرطان مثانه زمانی شروع می شود که سلولهای مثانه، دچار تغییرات یا جهش در DNA خود می شوند. DNA یک سلول حاوی دستورالعمل است که به سلول می گوید چه کاری انجام دهد. این تغییرات به سلولها فرمان می دهند تا به سرعت تکثیر شوند و درعین حال سلولهای سالم را از بین می برند. سلولهای غیرطبیعی، توموری را تشکیل می دهند که می تواند به بافت طبیعی بدن حمله کند و به آنها آسیب برساند. به مرور زمان، سلولهای غیر طبیعی می توانند بشکنند و در بدن منتشر (متاستاز) شوند.

 

علائم سرطان مثانه

علائم و نشانه های سرطان مثانه می توانند شامل موارد زیر شوند:

در صورتی که فرد به هماچوری ابتلا یابد، ادرار او ممکن است رنگی مانند قرمز روشن یا به رنگ نوشابه (رنگ کولا) پیدا کند. گاهی اوقات، ممکن است ظاهر ادرار تغییری نکند اما در حین یک آزمایش میکروسکوپی از ادرار، وجود خون در آن تشخیص داده شود.

افراد مبتلا به سرطان مثانه ممکن است موارد زیر را نیز تجربه کنند:

علائم سرطان مثانه در زنان چه می باشد

علائم سرطان مثانه در زنان چیست؟

تمامی زنان باید هر سال تست پاپ اسمیر را بدهند تا از وجود سرطان در بدن خود آگاه شوند. در زیر به بررسی علایم سرطان مثانه در زنان می پردازیم لطفا با ما همراه باشید.

۱- وجود خون در ادرار

وجود خون در ادرار می تواند یکی از دلایل سرطان مثانه در زنان باشد، وجود خون در ادرار ممکن است بدون هیچگونه دردی ظاهر شود و زنان این خون را با قاعدگی یا یائسگی اشتباه بگیرند. وجود خون در ادرار مبنی بر سرطان مثانه نیست اما در صورت مشاهده خون در ادرار باید به پزشک مراجعه کرد و آزمایش های لازم را داد.

۲- علائم مشابه با عفونت ادراری

عفونت ادراری علائم مشابهی با سرطان مثانه دارد مانند: فوریت در دفع ادرار، درد هنگام ادرار، افزایش ادرار کردن و یا بی اختیاری ادرار، به همین دلیل است که برخی افراد این دو بیماری را با هم اشتباه می گیرند. اگر تمام مراحل درمان عفونت ادراری را گذرانده اید و آنتی بیوتیک برای بهبود عفونت ادراری مصرف کرده اید اما مشکل شما درمان نشده است حتما به پزشک برای سرطان مثانه مراجعه نمایید.

۳- کاهش اشتها

تمامی سرطان ها باعث کم شدن اشتها در بین بیماران می شود، سرطان مثانه هم باعث ضعف در عضلات، خستی، کاهش اشتها و حس کسل بودن شود. اگر چنین علائمی در خود دیدید حتما با پزشک خود در میان بگذارید.

۴- کشیدن سیگار

سیگار کشیدن یکی از علل مهم سرطان مثانه و دیگر سرطان ها در بدن است که افراد با مشاهده علائم عفونت ادراری آن را جدی نمی گیرند و غافل از آنند که سرطان مثانه در بدن آن ها در حال گسترش است. بنابراین با دیدن علائم عفونت ادراری حتما به پزشک مراجعه کنید و تست های لازم را برای تشخیص سرطان انجام دهید.

مراجعه به پزشک به دلیل سرطان مثانه

در صورتی که فرد در ادرار خود خون داشته باشد (هماچوری) باید یک قرار ملاقات با پزشک ترتیب دهد تا این موضوع بررسی شود، همچنین در صورتی که فرد به علائم یا نشانه هایی ابتلا دارد که او را نگران می کنند باید به پزشک مراجعه کند.

دکتر سرطان مثانه

سرطان مثانه چیست؟

سرطان مثانه هنگامی رخ می دهد که سلول های درون مثانه به صورت غیر عادی رشد کنند. جدا از رشد و تقسیم  منظم آن ها، این سلول ها به جهش هایی ابتلا می یابند که سبب رشد غیر قابل کنترل و از بین نرفتن آن ها می شود. این سلول های غیر عادی یک تومور را تشکیل می دهند.

انواع سرطان مثانه

انواع مختلفی از سلول ها در مثانه می توانند سرطانی شوند. نوعی از سلول های مثانه که به سرطان مبتلا می شوند تعیین کننده نوع سرطان مثانه هستند و همین نوع سرطان، تعیین کننده روش درمانی مناسب برای فرد می باشد.

انواع سرطان های مثانه شامل موارد زیر می شوند:

۱-کارسینوم اوروتلیال

کارسینوم اوروتلیال که قبلا کارسینوم سلول های بینابینی نامیده می شد به سرطان سلول های پوشاننده سطح داخلی مثانه می گویند. هنگام پر شدن مثانه سلول های اوروتلیال گسترش یافته و هنگامی که مثانه خالی است منقبض می شوند. همین سلول ها در سطح داخلی میزنای ها و میزراه نیز وجود دارند و امکان دارد که در آن ها تومور تشکیل شود. کارسینوم اوروتلیال شایع ترین نوع سرطان مثانه در ایالات متحده است.

۲-کارسینوم سلول های سنگفرشی 

کارسینوم سلول های سنگفرشی با تحریک مزمن مثانه در ارتباط است برای مثال این تحریک می تواند ناشی از یک عفونت یا استفاده بلند مدت از یک کاتتر ادراری باشد. وقوع سرطان سلول های سنگفرشی مثانه در ایالات متحده نادر است. این سرطان بیش تر در مناطقی از دنیا شایع است که ابتلا به یک عفونت انگلی خاص (شیستوزوما)، عامل شایع عفونت های مثانه است.

۳-آدنوکارسینوما (سرطان سلول های غدد)

آدنوکارسینوما در سلول هایی رخ می دهد که غدد ترشح کننده موکوس را در مثانه می سازند. رخداد آدنوکارسینومای مثانه در ایالات متحده نادر است. برخی سرطان های مثانه شامل بیش از یک نوع سلول می شوند.

سرطان مثانه

چه عواملی باعث بروز سرطان مثانه می شود؟

عواملی که می توانند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهند شامل موارد زیر می شوند:

مصرف دخانیات

مصرف سیگار، سیگار برگ یا پیپ سبب جمع شدن مواد شیمیایی مضر در ادرار شده و به همین طریق می تواند خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش دهد. هنگامی که فرد سیگار می کشد، بدن مواد شیمایی درون دود سیگار را پردازش کرده و برخی از آن ها را به درون ادرار دفع می کند. این مواد شیمیایی مضر می توانند به لایه پوشاننده مثانه آسیب برسانند که آن نیز سبب افزایش خطر ابتلا به سرطان می شود.

افزایش سن

خطر ابتلا به سرطان مثانه به همراه افزایش سن افزایش می یابد. سرطان مثانه می تواند در هر سنی اتفاق افتد اما به ندرت در افراد پایین تر از ۴۰ سال دیده می شود.

سفید پوست بودن

افراد سفید پوست نسبت به افرادی از نژاد های دیگر احتمال بیش تری جهت ابتلا به سرطان مثانه دارند.

 مرد بودن

احتمال ابتلای مردان به سرطان مثانه بیش تر از زنان است.

سرطان مثانه زنان

 قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی خاص

کلیه ها نقشی کلیدی در تصفیه مواد شیمیایی مضر از جریان خون و دفع آن ها به درون مثانه دارند به همین دلیل، تصور می شود که قرار گیری در نزدیکی برخی مواد شیمیایی خاص می تواند خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش دهد. مواد شیمیایی مرتبط با خطر سرطان مثانه شامل آرسنیک و مواد شیمیایی استفاده شده در تولید رنگ ها، لاستیک (کش)، چرم، پارچه و محصولات رنگ می شوند.

درمان سرطان پیشین

درمان با دارو های ضد سرطان سیکلو فسفامید خطر ابتلا به سرطان مثانه را افزایش می دهد. افرادی که جهت درمان سرطان پیشین خود درمان های پرتویی در ناحیه لگن دریافت کرده اند در معرض خطر بالای ابتلا به سرطان مثانه قرار دارند.

 التهاب مزمن مثانه

عفونت ها و التهاب های مزمن یا مکرر، مانند آن هایی که در اثر استفاده دراز مدت از کاتتر ادراری به وجود می آیند، می توانند خطر ابتلا به سرطان سلول های سنگفرشی مثانه را افزایش دهند.

در برخی مناطق جهان، کارسینوم سلول های سنگفرشی با التهابی مزمن در مثانه ارتباط دارد که در اثر یک عفونت انگلی مانند شیستوزوما به وجود آمده است.

 سابقه شخصی یا خانوادگی سرطان

در صورتی که فرد قبلا به سرطان مثانه مبتلا بوده است احتمال بیش تری وجود دارد که به صورت مجدد دچار آن شود. با این که ارثی بودن این سرطان نادر است اما در صورتی که یکی از خویشاوندان درجه یک فرد (والدین، خواهر، برادر و فرزند) سابقه ابتلا به سرطان داشته باشد، ممکن است او نیز در معرض خطر بالای ابتلا به این بیماری باشد. داشتن سابقه خانوادگی ابتلا به سرطان کولورکتال غیر پولیپی (سندرم لینچ) می تواند خطر ابتلا به سرطان های سیستم ادراری، روده، رحم، تخمدان و دیگر اعضا را افزایش دهد.

پیشگیری از سرطان مثانه در زنان

با این که هیچ راه تضمینی برای جلوگیری از سرطان مثانه وجود ندارد اما فرد می تواند با رعایت اقداماتی به کاهش این خطر کمک کند برای مثال:

عدم مصرف سیگار

عدم مصرف سیگار به این معنی است که مواد شیمیایی سرطان زا در سیگار نمی توانند در ادرار فرد جمع شوند. در صورتی که سیگار مصرف نمی کنید، آن را شروع نکنید. در صورتی که سیگار مصرف می کنید با پزشک خود صحبت کنید تا برنامه ای برای کمک به ترک سیگار به شما ارائه کند. گروه های حمایت گر، دارو ها و دیگر روش ها می توانند به فرد در ترک سیگار کمک کنند.

احتیاط در ارتباط با مواد شیمیایی

در صورتی که فرد با مواد شیمیایی کار می کند باید تمامی دستورالعمل های ایمنی را برای اجتناب از قرار گرفتن در معرض این مواد انجام دهد.

مصرف میوه ها و سبزیجات متنوع

فرد باید یک رژیم غذایی سرشار از سبزیجات و میوه های رنگارنگ انتخاب کند. آنتی اکسیدان های موجود در میوه ها و سبزیجات می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کنند.

درمان سرطان مثانه

در موارد سرطان مثانه تهاجمی غیر عضلانی، معمولاً برداشتن سلولهای سرطانی، بدون دست زدن به مثانه امکان پذیر است. این کار با یک تکنیک جراحی به نام برداشتن تومور مثانه از طریق مجرای ادرار (TURBT) انجام می شود. این جراحی با تزریق مستقیم یک دوز داروهای شیمی درمانی به مثانه دنبال می شود تا خطر عود مجدد سرطان کاهش پیدا کند. در موارد خطر بالای وقوع مجدد، ممکن است برای کاهش احتمال بازگشت سرطان، داروهایی به نام باسیلوس کالمت گورین (BCG) به مثانه تزریق شوند. درمان سرطان مثانه تهاجمی غیرعضلانی یا سرطان مثانه تهاجمی عضلانی، ممکن است شامل برداشتن مثانه از طریق نوعی جراحی به نام سیسکتومی باشد.

بسیاری از بیماران می توانند انتخاب کنند که جراحی شوند یا یک دوره پرتودرمانی انجام دهند. زمانی که مثانه خارج می شود، شما به راه دیگری برای جمع شدن ادرار نیاز دارید. گرینه های احتمالی شامل ایجاد یک دهانه در شکم است تا ادرار بتواند به یک کیسه خارجی منتقل شود، یا ساخت یک مثانه جدید خارج از روده است. این کار همزمان با جراحی سیسکتومی یا برداشتن مثانه انجام می شود. پس از درمان تمام انواع سرطان مثانه، شما باید آزمایش های پیگیری منظم انجام دهید تا علائم عود مجدد سرطان را بررسی کنید.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سمیه دوشنبه ۲۵ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    سلام من سی سه ساله هستم موقع پریودیم درد های شکمی زیادی دارم ماه قبل که پریود شدم خیلی خیلی کم خونریزی داشتم ولی این ماه که موقع پریودیم هست خیلی شکم درد داشتم ولی پریود نشدم ولی شکمم زیاد درد میکنه طوریکه حتی دست روی شکمم میزارم احساس درد میکنم اینم بگم ترشح زرد رنگ مثل عفونت ازم خارج میشه که هی فک میکنم پریدو ولی وقتی نگاه میکنم بجز ترشح زرد چیزی نیست میشه راهنماییمکنید که ممکنه نشانه چیزی باشه؟ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور دوشنبه ۲۵ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)

      به متخصص زنان مراجعه کنید من ارولوژیست هستم

  • تصویر کاربر بهنام دوشنبه ۲۵ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 314 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقت بخیر
    من ۲۶ سال سن دارم مجردم
    حدود یکسال پیش دچار تکرر ادرار سوزش واحساس ادرار هنگام خواب شبانه شدم و درد و تورم کم در بیضه و درد کم در قسمت بالای آلت تناسلی
    چندباری دکتر رفتم که هرکدوم از دکترها فقط دارویی در رابطه باعفونت ادراری میدادن بهم ولی هیچکدوم تاثیر گذار نبودن ناچار به عطاری مراجعه کردم یه مقدار داروی علفی دادن بهم ک خوب شدم امسال دوباره همون مشکل برام پیش اومده و به هرکدوم از دکترای شهرمون مراجعه میکنم فقط داروی عفونت ادراری تجوبز میکنن
    درضمن ادرارم به زور خارج میشه و با تحریک مثلا تحریک با اب گرم
    خواهش میکنم راهنماییم کنیید ممنون از وقتی که قرار میدید برای جوابگویی خسته نباشید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور دوشنبه ۲۵ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)

      قرص پروترال اپاس روزی یکعدد بخور اگه خوب نشدی با افلوکساسین ۳۰۰میلی گرم هر ۱۲ ساعت با هم بخور ولی یک ماه استفاده کنید

  • تصویر کاربر آریا یکشنبه ۲۴ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 340 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر پسری 24 ساله هستم از 10 سال پیش مشکل احساس می کنم ادرار به صورت کامل تخلیه نشده و مجددا می توانم حتی 5 دقیقه دیگر این کار را انجام دهم. همواره پیش از شروع به ادرار کمی زمان برده، ابتدائا قطره ای بوده و گاها دو شاخه یا چند شاخه می شود. برای تخلیه بیشتر و البته ناکامل نیاز به فشار بسیار زیادی وجود دارد.
    ضمنا با کمی آب خوردن این احساس در من شدت یافته و اگر کمی صبر کنم (حدودا 20 الی 40 دقیقه حتی تا 2 ساعت بعد) نه تنها این احساس فوریت به ادرار در من کاهش یافته بلکه پس از تخلیه حقیقتا شاید یک پنجم حجم خارج شود. ضمنا بنده سابقه سنگ کلیه (3 میلیمتر) را نیز دارا هستم.

    پرسش بنده اینجاست که
    1) آیا امکان دارد بنده تنگی مجرا داشته باشم؟
    2) آیا با توجه به شرایط ذکر شده و نیاز به فوریت ادرار و گذر زمان امکان بازگشت ادرار به حالب ها و کلیه وجود داشته باشد؟
    3) و از همه مهم تر، چند درصد امکان معافیت دائم از سربازی وجود خواهد داشت؟ (برای معاینات امکان خدمت رسیدن به حضور شما وجود خواهد داشت).
    4) هر تشخیصی که صلاح می دانید.

    بابت طولانی شدن پوزش می خواهم زیرا موردی را نیافتم که این شرایط را با یکدیگر به صورت تجمیعی نشان دهد.
    با سپاس
    1. تصویر کاربر آریا چهارشنبه ۱۳ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)
      ضمنا در هر دو نوع استفاده از سرویس بهداشتی ایرانی و فرنگی پس از استفاده می بایست آلت خود را فشار داده تا حدودا 10 الی 15 قطره ای که باقی مانده است خارج شود.
    2. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور یکشنبه ۲۴ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)

      باید سیستوسکوپی از جهت تنگی مجرا و وجود دریچه مجرای خلفی انجام شود

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر نگران یکشنبه ۲۴ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقتتون بخیر خانمی هستم ۲۵ساله و دوساله ازدواج کردم من مدتیه به عفونت ادراری مبتلا بودم چندبار هم کنترل شده ولی بازم عود میکنه قبلا فقط خارش و التهاب مجرای ادرار داشتم ولی مدتیه خون توی ادرارم میبینم و زیر شکمم درد میکنه کمردرد و امروز هم درد لگنی به علایمم اضافه شده.. غدد لنفاوی فک ام هم متورم شدن البته ناگفته نمونه که یکی از دندان هام ریشه عفونی داشت و خودم احتمال میدم تورم فک ام بخاطر اون بوده باشه و اون دندون رو من چندروزی میشه کشیدم وتا حد زیادی دکتر دندانپزشکم سعی کرد با برش لثه ام از تورم کم کنه تا حد زیادی خوب بود ولی الان موقع غذا خوردن هم فکم دردمیگیره بااینکه تورم کم شده حالا اومدم سرچ کردم تو نت این مقاله رو دیدم راجع به سرطان مثانه نگران شدم ممنون میشم منو از نگرانی دربیارین و لطفا بگید چه کاری باید انجام بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور یکشنبه ۲۴ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)

      سونو گرافی از نظر کلیه ها مثانه و تعیین حجم باقیمانده ادراری انجام بده و آزمایش ادرار و کشت ادرار

  • تصویر کاربر لنا جمعه ۱۵ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشين دو روزه رنگ ادرار صورتيه،كمرم درد ميكنه سونو كليه رفتم مشكلي نبود ،علايم سرطان مثانه نيس ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور جمعه ۱۵ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)

      سی تی اسکن شکم و لگن با کاتهای ظریف ۲_۳میلیمتری بدون تزریق انجام بدین و آزمایش ادرار و کشت ادرار

درحال دریافت اطلاعات