درد پروستات چگونه است؟
فهرست موضوعات
فهرست موضوعات
به طور کلی هرگونه درد یا ناراحتی غده پروستات را، درد پروستات می نامند. غده پروستات، مجرای ادرار را در برگرفته است و در تولید مایع منی نقش دارد. درد پروستات، می تواند در نتیجه برخی بیماری ها یا اختلالات ایجاد شود. با افزایش سن در مردان، بزرگ شدن غده پروستات اتفاقی شایع است. بزرگ شدن پروستات، به عنوان هایپرپلازی خوش خیم پروستات (BPH) نیز شناخته می شود، که به طور کلی هیچ دردی ندارد. با این حال، بزرگ شدن پروستات می تواند سبب ایجاد مشکل در ادرار کردن گردد.
علت دیگر بروز این عارضه، پروستاتیت، یا عفونت باکتریایی غده پروستات می باشد. علائم پروستاتیت در افراد مختلف متفاوت است، اما علائم عمومی آن شامل سوزش و درد هنگام ادرار کردن و عدم توانایی در تخلیه کامل مثانه می باشد. وجود کیست یا آبسه در پروستات نیز، می تواند باعث ایجاد درد شود. کیست، کیسه ای خوش خیم، حاوی مایع، هوا یا سایر مواد است. آبسه نیز، به تجمعی چرکی گفته می شود که باعث تورم و التهاب می گردد. درد پروستات، گاهی اوقات می تواند با سرطان پیشرفته پروستات همراه باشد.
درد مربوط به پروستاتیت حاد، می تواند تهدید کننده حیات باشد. در صورت بروز علائم جدی مانند تب شدید (بالاتر از ۱۰۱ درجه فارنهایت)، عدم توانایی در ادرار کردن، درد شدید در کمر و ناحیه تناسلی، یا تداوم نگران کننده درد، به پزشک مراجعه نمایید.
درد پروستات، بسته به وجود بیماری های زمینه ای، اختلالات و شرایط خاص، می تواند با علائم دیگری همراه باشد. علائم درد پروستات که به طور مکرر دستگاه ادراری را تحت تأثیر قرار می دهند، ممکن است سایر سیستم های بدن را نیز درگیر نمایند.
علائم مرتبط با دستگاه ادراری که ممکن است همراه با درد پروستات بروز کند:
علائم دیگری که ممکن است همراه با درد پروستات و در سایر سیستم های بدن ایجاد شود:
علائم جدی که ممکن است نشان دهنده وضعیت تهدید کننده حیات باشد:
در بعضی موارد، درد پروستات ممکن است علامت یک بیماری تهدید کننده حیات باشد که باید بلافاصله ارزیابی گردد. در صورت مشاهده این علائم فورا به پزشک مراجعه نمایید:
✔️ وجود درد در ناحیه شکم، لگن یا کمر که می تواند شدید باشد
✔️ تب بالا (بالاتر از ۳۸.۵ درجه سانتیگراد)
✔️ عدم توانایی در ادرار کردن
علت درد پروستات، بسته به بیماری ها یا اختلالات زمینه ای موجود، متفاوت خواهد بود.
درد پروستات، می تواند به دلیل اختلالات رایج دستگاه ادراری نیز ایجاد شود از جمله:
◀️ عفونت مثانه (عفونت دستگاه ادراری یا UTI)
◀️ سنگ مثانه (رسوبات معدنی در مثانه، که وارد دستگاه ادراری می شوند)
◀️ سنگ کلیه (رسوبات معدنی در کلیه ها که وارد دستگاه ادراری می شوند)
◀️ پیلونفریت (عفونت کلیه)
◀️ تنگی مجرای ادرار
در بعضی موارد، درد پروستات ممکن است علامت یک بیماری جدی یا تهدید کننده حیات باشد که باید فوراً ارزیابی شود مانند:
امکان دارد پزشک، برای تشخیص علت ایجاد درد پروستات، چند سوال از شما بپرسد از جمله:
◾ درد پروستات از چه زمانی شروع شد؟
◾ چند وقت است که درد پروستات دارید؟
◾ آیا درد، مداوم است؟
◾ آیا علائم دیگری مانند درد شکمی دارید؟
◾ آیا در ادرار کردن مشکل دارید؟
◾ چه داروهایی مصرف می کنید؟
◾ آیا ضربه ای به این ناحیه وارد شده است؟
عوارض درد پروستات، به علت اصلی بروز آن بستگی دارد. از آنجا که درد پروستات، ممکن است به دلیل وجود برخی بیماری های مهم ایجاد شود، عدم پیگیری در درمان آن، می تواند منجر به بروز عوارض جدی و آسیب دائمی گردد. پس از تشخیص علت اصلی بیماری، حتما باید برنامه درمانی، که پزشکتان طراحی نموده است، را دنبال نمایید تا از بروز عوارض احتمالی، مانند موارد زیر، جلوگیری کنید:
غده پروستات درست در زیر مثانه قرار دارد و مجرای ادرار را احاطه کرده است. پروستاتیت یک بیماری پروستات است که منجر به درد در کشاله ران، ادرار دردناک، مشکل در ادرار کردن و سایر علائم می شود.
دکتر رضا ولی پور متخصص مجاری ادراری و تناسلی
دكتر رضا ولی پور، متولد سال ٦٠ ، رتبه كل ١٠٠ كنكور علوم تجربی سال ٧٨ و نفر اول كشوری امتحان پره انترنی (پیش كارورزی) درشهریور ماه سال ٨٤ می باشند.ایشان فارغ التحصیل رشته پزشكی عمومی از دانشگاه علوم پزشكی تهران در سال ٨٦ و نفر اول كشوری بورد تخصصی ارولوژی در سال ٩١ می باشند. همچنین اینشان فلوشیپ فوق تخصصی اندویورولوژی و یورولاپاراسكوپی بوده و عضو هیأت علمی دانشگاه و استادیار دانشكده پزشكی هستند و داری بیش از ١٥ مقاله در مجلات لیرانی و بین المللی
مطلب قبلی
مطلب بعدی
ثبت سوال جدید غیرفعال میباشد.
مراجعه حضوری یا وب یا آنلاین داشته باشید
مراجعه حضوری یا ویزیت آنلاین داشته باشید
ویزیت آنلاین یا ویزیت حضوری داشته باشید
ویزیت آنلاین یا ویزیت حضوری داشته باشید
ویزیت آنلاین یا ویزیت حضوری داشته باشید
ویزیت آنلاین یا ویزیت حضوری داشته باشید
ویزیت آنلاین یا مراجعه حضوری داشته باشید
ویزیت آنلاین یا مراجعه حضوری داشته باشید
سونوگرافی شکم و لگن و تعیین حجم باقیمانده ادراری و پروستات و بیضه ها و اسکروتوم و کانال اینگويینال دو طرف از جهت فتق انجام بدین
سونوگرافی شکم و لگن و تعیین حجم باقیمانده ادراری و پروستات و بیضه ها و اسکروتوم و کانال اینگويینال دو طرف از جهت فتق انجام بدین و آزمایش ادرار و کشت ادرار
مراجعه حضوری یا ویزیت آنلاین داشته باشید