تاثیر دیابت بر کلیه ها و مجاری ادراری

دیابت و مشکلات سلامت دستگاه ادراری تناسلی ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند. افراد مبتلا به دیابت در معرض خطر ابتلا به عفونت های مجاری ادراری، مشکلات مثانه و اختلال در عملکرد جنسی هستند.

دیابت اغلب به دلیل تاثیر بر جریان خون، اعصاب و عملکرد حسی می تواند مشکلات دستگاه ادراری را تشدید کند. نزدیک به ۲۹.۱ میلیون نفر یا ۹.۳ درصد از افراد آمریکایی به دیابت ابتلا دارند. دیابت یک بیماری است که در آن مقدار قند خون (گلوکوز) بسیار بالا می رود.

در افراد غیر مبتلا به دیابت، پانکراس جهت انتقال قند از خون به درون سلول ها به میزان کافی انسولین تولید می کند. در افراد مبتلا به دیابت نوع ۱، بدن هیچ گونه انسولینی تولید نمی کند. در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، بدن انسولین تولید نکرده یا به طور مناسب از آن استفاده نمی کند.

این وضعیت با عنوان مقاومت به انسولین شناخته می شود. گلوکز در نبود انسولین در خون باقی می ماند. وجود مقادیر بیش از حد گلوکز در جریان خون می تواند به کلیه ها، چشم ها و دیگر اندام ها آسیب برساند.

تاثیر دیابت بر مثانه و عفونت مجاری ادراری

دیابت می تواند عملکرد و ساختار مجاری ادراری تحتانی را تحت تاثیر قرار دهد. در نتیجه، مبتلایان به دیابت بیشتر در معرض ابتلا به عفونت های مجاری ادراری، مثانه پرکار یا کم کار و مشکلات ادراری قرار دارند. با گذشت زمان، افراد مبتلا به دیابت عملکرد حسی خود را از دست می دهند.

از دست دادن این حس، تشخیص زمان نیاز به دفع ادرار را دشوار می کند. در چنین وضعیتی، افراد مدتی طولانی را بدون رفتن به توالت گذرانده و ادرار زمان زیادی را در مثانه سپری می کند که این پدیده خود احتمال ابتلا به عفونت های ادراری و کلیوی را افزایش می دهد.

درمان مثانه پرکار

دیابت و اختلال در عملکرد جنسی

دیابت از آن جایی که بر عملکرد حسی، اعصاب و جریان خون رونده به ناحیه تناسلی اثر می گذارد می تواند عامل اختلال در عملکرد جنسی هر دوی زنان و مردان باشد.

زنان مبتلا به دیابت ممکن است به فقدان عملکرد حسی یا حتی خشکی واژن دچار شوند که این عارضه می تواند رابطه جنسی را دردناک کند.

متاسفانه، تحقیقات در زمینه اختلال عملکرد جنسی زنان به وسعت مطالعات در زمینه اختلال عملکرد جنسی مردان نیست. برای مثال، در حالی که در حدود ۲۰ نوع درمان برای مردان وجود دارد اما در زمینه درمان اختلال جنسی زنان تنها یک دارو (فیبانسرین) به تایید سازمان غذا و داروی آمریکا رسیده است.

درمان های اختلال عملکرد نعوظ مردان شامل قرص، جراحی و ابزار هایی همچون پمپ ها و ایمپلنت های آلت می شوند. درمان جایگزینی تستوسترون نیز برای برخی مردان یک گزینه درمانی مناسب به شمار می رود.

عوارض دیابت بر کلیه ها

دیابت می تواند به کلیه ها آسیب برساند. در واقع، دیابت رایج ترین علت نارسایی کلیه است. نارسایی کلیه یک نوع بیماری کلیوی است. بیماری کلیوی دیابتی اصطلاحی برای توصیف بیماری های کلیوی ناشی از دیابت است.

وظیفه کلیه ها تصفیه و پاکسازی خون است. در صورتی که کلیه ها به درستی عمل نکنند فرد به دیالیز نیازمند خواهد شد.

آسیب دیدگی کلیه ها بر دارو های قابل مصرف در فرد نیز تاثیر می گذارند. این بدین دلیل است که اغلب دارو ها در کلیه ها یا کبد جذب می شوند.

عوارض دیابت بر کلیه ها

مراقبت از کلیه در بیماران دیابتی

خبر خوب برای زنان و مردان این است که عادات سبک زندگی می توانند به مراقبت دیابتی، مشکلات ادراری و عملکرد جنسی کمک کنند.

این عادات شامل رعایت یک رژیم غذایی سالم، حفظ وزن مناسب، ورزش کردن، مدیریت استرس، عدم مصرف سیگار و خوابیدن به میزان کافی می شوند.

یکی از بزرگ ترین نگرانی های بیماران مبتلا به دیابت دانستن نحوه محدود کردن کربوهیدرات ها در رژیم غذایی است.

کربوهیدرات ها شامل قند ها، فیبر ها و مواد نشاسته ای می شوند. توجه به مقدار کربوهیدرات ها در رژیم غذایی تاثیر چشم گیری در حفظ پایداری و جلوگیری از نوسان های شدید میزان قند خون خواهد داشت.

مشورت با یک متخصص کلیه در زمینه مواد خوراکی ایده ای عالی است.

در حین این جلسات افراد در زمینه نحوه خواندن برچسب های ارزش مواد غذایی، مدیریت مقدار مواد خوراکی و شمارش کربوهیدرات ها با متخصص صحبت خواهند کرد.

این برنامه شامل ترکیبی از تغییرات در سبک زندگی، دارو های خوراکی و انسولین می شود.

از آن جایی که پزشکان ممکن است در زمینه مشکلات کنترل مثانه و عملکرد جنسی از بیماران سوال نپرسند، افراد باید این شهامت را داشته باشند که در پرسیدن این سوالات پیش قدم شده و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند.

عوارض دیابت بر کلیه ها

دانشمندان به دنبال استفاده از سلول های بنیادی عضلانی جهت درمان مشکلات مثانه هستند.

یک نمونه از این موارد آزمایشی بالینی جهت درمان بی اختیاری استرسی در زنان است. جهت برداشت سلول های بنیادی از عضله باید یک آزمایش نمونه برداری یا بیوپسی انجام شود.

این سلول های بنیادی عضله به مدت ۶ تا ۸ هفته تکثیر شده و سپس به مثانه تزریق می شوند. پس از آن با گذشت حدود ۱ سال این سلول ها در مثانه بازسازی شده و سلامت کلی این اندام را بهبود می بخشند.

یک مطالعه دیگر به دنبال به کار گیری سلول های بنیادی در درمان اختلال نعوظ است. تحقیقات دیگر نیز نشان داده اند که درمان جایگزینی تستوسترون با هدف درمان اختلال نعوظ در مردانی عملکرد بهتر داشته که وزن خود را کاهش داده و آن را در محدوده مناسب حفظ کرده اند.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر بهراد پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    باسلام مجدد ببخشيد ادامه سوال قبلي
    ايا امکان اينکه کليه پلي کيستيک هست عملکردش پايينه با دياليزصفاقي برگرده????
    ايا براي پيوند يه بچه سه ساله گروه خوني aمثبت کليه يه زن 30ساله اکoمثبت که مادرش باشه ميخوره بهش
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور پنجشنبه ۱۴ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)

      با ی فوق تخصص نفرولوژی مشورت کنید 

  • تصویر کاربر کیمیا دوشنبه ۴ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 226 مشاهده پرسش
    لطفا میشه جواب بیوبسی کلیه رومیفرستم راهنمایی ام کنیدکه دخترم چه مشکلی داره؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور دوشنبه ۴ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)

      به فوق تخصص نفرولوژی مراجعه کنید

  • تصویر کاربر رضا شنبه ۲ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 357 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسنه نباشی خدمت شما بنده 47سال سن دارم ومدت دوازده سال هست دیابت نوع دو دارم ودرسال یه الی چهار مرتبه سونوگرافی وازمایش میدم مدت چند روز هست که پهلوی سمت راستم هنگام دراز کشیدن وبلند شدن بشدت درد ونفسگیر بوده در حالیکه درسونو گرافی وازامایش اخیر هیچگونه سنگ نوردی در آزمایش مشهود نبوده و حتی آمپول کترولا وهیوسین استفاده درد کم میشه وله ستون فقراتم کشیده میشه ولی درد پهلو سمت راست بیشتر ودر ادرار مشکلی ندارم ممنون بنده رو راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور شنبه ۲ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)

      به ارتوپد مراجعه کنید

  • تصویر کاربر Zara دوشنبه ۲۲ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، در ۳ سانتی مثانه ، سنگ ۷.۵ mm در سونو دیده شده
    دارویی میتونم بخورم که که دفع شه اگر نشد برم لیزر ؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور دوشنبه ۲۲ دی ۹۹( 3 سال پیش)

      قرص پروترال اپاس شبی یکعدد ولی از شروع درد ۳-۴ هفته وقت دارید جهت دفع سنگ بعد از این مدت کلیه شروع به خراب شدن می کند

  • تصویر کاربر M پنجشنبه ۱۸ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر
    چند روز پیش بدون زمینه قبلی با کمر درد شدید سمت چپ از خواب بیدار شدم که بعدا مشخص شد کلیه ام هست دستشویی رفتم خون تو ادارامم بود و قبل رسیدن به اورژانس حالم بهم خورد نتیجه سونو گرافی رو هم خدمتتون ارسال میکنم.علت چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور پنجشنبه ۱۸ دی ۹۹( 3 سال پیش)

      سی تی اسکن شکم و لگن اسپیرال بدون تزریق با کاتهای ظریف ۲-۳ میلی متری انجام بدین

درحال دریافت اطلاعات