داروی سولیفناسین : درمان مثانه پرکار
فهرست موضوعات
فهرست موضوعات
سولیفناسین با نام تجاری وزیکر دارویی است که برای درمان علائم مثانه پرکار، مانند ادرار مکرر یا فوری و یا بی اختیاری (نشت ادرار) استفاده می شود. سولیفناسین همچنین ممکن است برای مواردی دیگر که در این مقاله ذکر نشده مورد استفاده قرار گیرد.
در صورتی که شما مبتلا به گلوکوم زاویه باریک کنترل نشده یا درمان نشده و یا انسداد در دستگاه گوارش (معده یا روده) هستید، یا اگر قادر به دفع ادرار نیستید، نباید از سولیفناسین استفاده کنید.
درصورتی که به سولیفناسین آلرژی داشته باشید ، نباید آن را مصرف کنید.در صورتی که شرایط زیر را داشته باشید نیز نباید این دارو را استفاده کنید:
سولیفناسین برای استفاده در افراد زیر ۱۸ سال تأیید نشده است.
تمام دستورالعمل های روی نسخه را دنبال کنید و تمام راهنمایی های دارو و یا برگه های دستورالعمل را بخوانید. از دارو دقیقاً طبق دستورالعمل استفاده کنید.
سولیفناسین معمولا یک بار در روز همراه با غذا یا با معده خالی مصرف می شود. دستورالعمل های پزشک خود را انجام دهید. سولیفناسین را همراه با آب بخورید. قرص را خُرد نکنید، نجوید و یا نشکنید. آن را به صورت درسته قورت دهید. دارو را در دمای اتاق، به دور از رطوبت و گرما نگهداری کنید. وقتی که از بطری دارو استفاده نمی کنید، در آن را کاملاً بسته نگه دارید.
دوز داروی فراموش شده را در همان روزی که به یادآورده اید مصرف کنید. دوز بعدی دارو را در ساعت معین در روز مصرف کنید و برنامه مصرف دارو را ، به صورت روزی یک بار حفظ کنید.
۲ دوز دارو را در یک روز مصرف نکنید.
تا زمانی که متوجه تأثیرات سولیفناسین نشده اید، از رانندگی یا انجام فعالیت خطرناک خودداری کنید.
در طول ورزش کردن و در آب و هوای گرم، از گرم شدن بیش از حد و یا کمبود آب بدن خودداری کنید. سولیفناسین می تواند تعریق بدن شما را کاهش دهد و شما بیشتر در معرض گرمازدگی قرار بگیرید.
در صورت مشاهده ی علائم آلرژیک (کهیر، تنفس دشوار، تورم صورت یا گلو، یا واکنش پوستی شدید (تب، گلودرد، سوزش چشم، درد پوست، دانه های قرمز یا بنفش همراه با تاول و پوسته پوسته شدن) با فوریت های پزشکی تماس بگیرید.
اگر علائم زیر را داشتید، مصرف دارو را قطع کنید و فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:
دهان خشک، یبوست، خواب آلودگی، شکم درد، ناراحتی معده، تاری دید، چشمان خشک، سر درد یا خستگی/ضعف غیر معمول ممکن است رخ دهد. در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض ، فوراً با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید. برای تسکین دهان خشک ، آب نبات سفت (بدون قند) یا یخ را بمکید، آدامس (بدون قند) بجوید، آب بنوشید یا از جایگزین بزاق (بزاق مصنوعی) استفاده کنید.
برای جلوگیری از یبوست، از مواد فیبری در رژیم غذایی خود استفاده کنید، آب کافی بنوشید و ورزش کنید. شما ممکن است نیاز به مصرف ملین داشته باشید. از داروساز خود بپرسید که کدام نوع ملین برای شما مناسب است.
به خاطر داشته باشید که پزشک شما این دارو را تجویز کرده است، به این خاطر که از نظر او مزایای این دارو بیشتر از عوارض جانبی آن می باشد.
بسیاری از افرادی که از این دارو استفاده می کنند، با عوارض جانبی جدی روبه رو نمی شوند. اگر دچار هرگونه عوارض جانبی جدی شدید، به پزشک خود اطلاع دهید.
این عوارض شامل:
شکم درد یا معده درد شدید، یبوست به مدت سه روز یا بیشتر، ادرار کردن دشوار، علائم عفونت کلیه (همچون تکرر ادرار، ادرار دردناک و یا سوزش ادرار، تب، ادرار صورتی یا خونی)، تغییرات ذهنی /خلقی (مانند سرگیجه، توهم).
این علائم عبارتند از: دانه های پوستی/خارش/التهاب (به ویژه در صورت/زبان/گلو)، سرگیجه شدید، تنفس دشوار.
این فهرست کاملی از عوارض جانبی احتمالی نیست. اگر متوجه هرگونه عوارض جانبی شدید که در فهرست بالا موجود نمی باشد، شُدید با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید.
دوز معمول برای بی اختیاری ادرار در بزرگسالان:
دوز اولیه: ۵ میلی گرم خوراکی یک بار در روز
دوز نگهدارنده : ۵ تا ۱۰ میلی گرم خوراکی یک بار در روز
گاهی اوقات استفاده از داروهای خاصی در زمان مشابه با مصرف سولیفناسین ، ایمن نیست.
مصرف همزمان برخی از داروها ممکن است با هم تداخل داشته باشد، که این امر ممکن است عوارض جانبی را افزایش، یا اثر دارو ها را کاهش دهد. بسیاری از داروها ممکن است بر روی سولیفناسین تأثیر بگذارند.
این داروها شامل داروهای تجویز شده توسط پزشک یا داروهای بدون نسخه، ویتامین ها و داروهای گیاهی می باشند. تمامی تداخلات احتمالی در اینجا ذکر نشده است. در مورد داروهای فعلی و یا هر دارویی که شروع به مصرف آن کرده اید یا مصرف آن را قطع کرده اید ، به پزشک خود اطلاع دهید.
دکتر ولی پور، جراح و متخصص کلیه و اورولوژی
دكتر رضا ولی پور، متولد سال ٦٠ ، رتبه كل ١٠٠ كنكور علوم تجربی سال ٧٨ و نفر اول كشوری امتحان پره انترنی (پیش كارورزی) درشهریور ماه سال ٨٤ می باشند.ایشان فارغ التحصیل رشته پزشكی عمومی از دانشگاه علوم پزشكی تهران در سال ٨٦ و نفر اول كشوری بورد تخصصی ارولوژی در سال ٩١ می باشند. همچنین اینشان فلوشیپ فوق تخصصی اندویورولوژی و یورولاپاراسكوپی بوده و عضو هیأت علمی دانشگاه و استادیار دانشكده پزشكی هستند و داری بیش از ١٥ مقاله در مجلات لیرانی و بین المللی
مطلب قبلی
مطلب بعدی
ثبت سوال جدید غیرفعال میباشد.
بره
بله
ویزیت آنلاین یا ویزیت حضوری داشته باشید
باید بیای تهران پیش خودم
باید بیای پیش خودم تهران
سونوگرافی شکم و لگن و تعیین حجم باقیمانده ادراری انجام بدین و آزمایش ادرار و کشت ادرار
سونوگرافی شکم و لگن و تعیین حجم باقیمانده ادراری انجام بدین و آزمایش ادرار و کشت ادرار و برای مدفوع به قدس تخصص گوارش مراجعه کنه
سونوگرافی از جهت تعیین حجم باقیمانده ادراری انجام ندادی ، بقیه چیزا خوبه
سی تی اسکن شکم و لگن اسپیرال بدون تزریق با کاتهای ظریف ۲-۳ میلی متری انجام بدین
افلوکساسین بخور
بله میتونید روزی دو عدد سولیفناسین مصرف کنید تامسولوسین رو هم اکه احساس میکنی ادرارت باهاش بهتر میومد بخور