فرق علائم سرطان پروستات بدخیم و خوش خیم چیست؟

علائم پروستات چیست؟ سرطان پروستات  معمولا در مراحل ابتدایی علامت و نشانه ای ندارد. این سرطان معمولا از طریق آزمایش PSA و DRE کشف میشود، به این آزمایش ها غربالگری می گویند. ممکن است در آزمایش ها از بیوپسی پروستات استفاده کنند.

اگر این دو آزمایش احتمال وجود سرطان پروستات را گزارش کنند، برای تشخیص سرطان پروستات، آزمایش ها و پایش های بیشتری نیاز است. در این مرحله ممکن است بزرگی پروستات تشخیص داده شود که در این صورت روش های بسیاری برای کوچک کردن پروستات به طور طبیعی وجود دارد. زمانی که سرطان پروستات شروع به ایجاد علائم و نشانه ها کند، معمولا در مراحل آخر تشخیص داده خواهد شد. ممکن است. در ادامه مطلب، علائم سرطان پروستات را توضیح خواهیم داد.

درمان پروستات بدخیم

علائم علائم سرطان پروستات بدخیم شامل موارد زیر باشند.

علائم پروستات بدخیم

  • تکرر ادرار
  • جریان ادرار ضعیف یا تکه تکه یا نیاز به زور زدن برای تخلیه ادرار
  • فوریت ادرار مکرر در شب
  • خون در ادرار
  • خون در مایع منی
  • شروع یک اختلال نعوظ جدید
  • درد یا سوزش هنگام ادرار کردن، چیزی که شیوع کمتری دارد
  • درد یا ناراحتی هنگام نشستن، که به دلیل بزرگی پروستات ایجاد میشود

بیشتر بخوانید

متخصص اورولوژی می گوید اگر بر روی دستگاه تناسلی خود ضایعه گوشتی و یا خال مشاهده کردید هرگز به راحتی از آن چشم پوشی نکنید. آیا می دانید زگیل تناسلی چیست؟ آیا با روش های انتقال زگیل تناسلی در مردان آشنا هستید؟ جهت کسب اطلاعات بیشتر بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

زگیل تناسلی در مردان

بعضی اوقات مردانی که سرطان پروستات دارند هیچ کدام از این تغییرات را نخواهند داشت. دیگر مشکلات غیر سرطانی پروستات، مانند BPH یا بزرگی خوش خیم پروستات، میتواند علائم مشابهی را ایجاد کند. یا ممکن است علت ایجاد علائم مشکلی باشد که سرطان نیست. همچنین علائم ادراری می توانند به دلیل عفونت مثانه یا دیگر مشکلات ایجاد شوند.

اگر سرطان به خارج از سرطان منتشر شود، ممکن است فرد دچار موارد زیر شود:

  • درد در کمر، لگن، ران، شانه یا دیگر استخوان ها
  • تورم یا تجمع مایعات در پا یا ساق
  • کاهش وزن بدون دلیل
  • خستگی
  • تغییر در اجابت مزاج

سرطان بیضه

اگر در مورد تغییراتی که دچار آن شده اید نگران هستید، لطفا با پزشکتان صحبت کنید.

پزشکتان از شما خواهد پرسید که چه مدتی است که به علائم پروستات بدخیم دچار شده اید، و همچنین سوالات دیگر. این ها برای کمک به کشف کردن سرطان هستند که به آن تشخیص سرطان می گویند. اگر سرطان تشخیص داده شود، بهبود علائم موجود بخش مهمی از درمان و مراقبت های سرطان هستند. همچنین ممکن است به این کار مدیریت علائم، درمان تسکین دهنده یا درمان حمایتی گفته شود. حتما در مورد علائم پروستات بدخیم که به آن ها دچار هستید با پزشکتان صحبت کنید، این علائم شامل هرگونه نشانه یا تغییر در نشانه هایتان هستند.

حتما بخوانید

در بسیاری از آقایان غده پروستات می‌تواند بزرگ شود، که علائم و عوارضی را به دنبال دارد. البته بزرگ شدن پروستات قابل درمان است. آیا می دانید اندازه خطرناک پروستات چقدر است؟ جهت کسب اطلاعات بیشتر بر روی لینک زیر کلیک کنید

بزرگ شدن پروستات

 علائم پروستات خوش خیم

پروستات مجرای ادرار شما را احاطه کرده است. هنگامی که BPH باعث رشد پروستات می شود، می تواند باعث انسداد مجرای ادرار شما شود. در نتیجه، علائم اولیه BPH عبارتند از:

  • کندی یا دریبل زدن هنگام ادرار کردن.
  • مشکل در شروع ادرار کردن
  • نشت ( بی اختیاری ).
  • نیاز ناگهانی به ادرار کردن (فوریت).
  • نیاز به بیدار شدن در شب برای ادرار کردن.
  • ناتوانی در تخلیه کامل مثانه
  • درد بعد از انزال یا هنگام ادرار کردن
  • ادرار شما تغییر رنگ می دهد.
  • ادرار شما بو می دهد.

عوامل خطرزا پروستات بدخیم

عوامل خطرزا چیزهایی هستند که شانس یک فرد برای ابتلا به سرطان را افزایش می دهند. گرچه عوامل خطرزا اغلب بر ابتلای یک فرد به سرطان تاثیر می گذراند، اما اغلب به صورت مستقیم یا به خودی خود باعث سرطان نمی شوند. بعضی افراد با عوامل خطرزای شناخته شده هیچ گاه به سرطان مبتلا نخواهند شد، اما دیگر کسانی که عامل خطرزای شناخته شده ندارند به سرطان مبتلا میشوند. شناختن عوامل خطرزای شما و صحبت درمورد ان ها با پزشکتان ممکن است به انجام یک زندگی سالم و مراقبت های سلامت به شما کمک کند.

اگر به دنبال انتخاب روشی مناسب برای جراحی سرطان پروستات هستید و می خواهید با عوارض جراحی سرطان پروستات آشنا شوید بر روی دکمه زیر کلیک کنید

جراحی سرطان پروستات

ممکن است عوامل زیر خطر ابتلای مردان به سرطان پروستات را افزایش دهند:

سن

خطر ابتلا به سرطان پروستات با افزایش سن بیشتر میشود، به خصوص بعد از ۵۰ سالگی. بیشتر از ۸۰ درصد سرطان های پروستات در مردان ۶۵ ساله و بالاتر تشخیص داده میشوند. بیماران مسن تری که سرطان پروستات در آن ها تشخیص داده شده است میتوانند با چالش های منحصری روبه رو شوند، به خصوص با توجه به درمان سرطانشان.

نژاد و قومیت

مردان سیاه پوست در خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات در برابر سفید پوستان قرار دارند. همچنین سیاه پوستان احتمال بیشتری دارد که در سنین پایین به سرطان پروستات مبتلا شوند همچنین احتمال بیشتری دارد که به تومور پیشرونده ای مبتلا شوند که به سرعت رشد میکند. علت دقیق برای این تفاوت ناشناخته است و ممکن است شامل ژنتیک، وضیت اجتماعی اقتصادی یا عوامل دیگر باشد. مردان اسپانیایی احتمال کمتری برای ابتلا به سرطان پروستات و مرگ به دلیل آن در مقابل مردان سفید پوست غیر اسپانیانیی دارند. سرطان پروستات بیشتر در افراد آمریکای شمالی و شمال اروپا ایجاد میشود.

همچنین به نظر می رسد که سرطان پروستات در حال افزایش بین مردان آسیایی ساکن کشورهای پیشرفته، مانند هنگ کنک، سنگاپور و افراد ساکن آمریکا و شهرنشین های اروپایی، به خصوص در کسانی که شیوه زندگیشان دارای فعالیت جسمانی کم و فاقد رژیم غذایی سالم هستند است.

آیا می دانید برای درمان سرطان پروستات چه روش هایی وجود دارد؟ آیا سرطان پروستات درمان قطعی دارد؟ برای اطلاعات بیشتر می توانید بر روی دکمه زیر کلیک کنید.

درمان سرطان پروستات

پیشینه خانوادگی

سرطانی پروستاتی که بین افراد خانواده وجود داشته باشد، سرطان پروستات فامیلیال نامیده میشود، و تقریبا در ۲۰ درصد موارد ایجاد میشود. این نوع از سرطان پروستات به این دلیل ترکیبی از ژن ها مشترک و محیط مشترک یا موارد موثر در زندگی رخ می دهد. سرطان پروستات ارثی، به معنی این است که سرطان با وراثت به افراد نسل بعد منتقل شود نارد بوده و تقریبا ۵ درصد موارد سرطان را شامل میشود. سرطان پروستات ارثی زمانی ایجاد میشود که در ژن ها تغییر یا جهشی ایجاد شود که از طریق یک ژن به نسل های بعد منتقل شود.

اگر سرطان پروستاتی مردی دارای موارد زیر باشد به سرطان پروستات ارثی شک کرده میشود:

– ۳ یا تعداد بیشتری مرتبط درجه یک با سرطان پروستات
– وجود سرطان پروستات در ۳ نسل از یک سمت خانواده (پدری یا مادری)
– ۲ یا تعداد بیشتری از افراد خیلی نزدیکان، مانند پدر، برادر، پسر، پدربزرگ، دایی، عمو یا پسر این افراد، در یک سمت از خانواده (پدری یا مادری) با سرطان پروستات قبل از ۵۵ سالگی تشخیص داده شوند. در مردی که نزدیکان درجه یک او –یعنی پدر، برادر یا پسر- دچار سرطان پروستات باشند، احتمال ابتلای او ۲ تا ۳ برابر بیشتر از مقدار میانگین است. حتی با افزایش تعداد مبتلایان مرتبط احتمال ابتلا به سرطان بیشتر خواهد شد.

تکرر ادرار در شب

سندرم سرطان سینه و تخمدان وراثتی

این سندرم با جهش های وابسته به ترمیم دی ان ای ژن های BRCA1 و/یا BRCA2 مرتبط است. این سندرم معمولا با افزایش خطر سرطان سینه و سرطان تخمدان در خانم ها مرتبط است. در هر حال، همچنین مردانی که این سندرم را دارند خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان سینه و نوع پیشرفته تری سرطان پروستات دارند. جهش در ژن های یاد شده با درصد کمی از سرطان های پروستات فامیلیال در ارتباط است. مردی که جهش در ژن های یاد شده را دارد باید پایش برای سرطان پروستات در سنین پایین را درنظر داشته باشد.

ممکن است آزمایش ژنتیک تنها راه تایید شده برای خانواده هایی که ممکن است به این سندرم مبتلا باشند باشد. اگر شما به دلیل پیشینه خانوادگیتان در این باره نگران هستید، با یک متخصص ژنتیک یا پزشکتان برای اطلاعات بیشتر صحبت کنید.

دیگر تغییرات ژنتیکی

دیگر ژن هایی که ممکن است احتمال بیشتری برای ابتلا به سرطان پروستات را داشته باشند شامل ژن های HPC1، HPC2، HPCX، CAPB، ATM و FANCA هستند. در هر حال نشان داده نشده که هیچ کدام از این ژن ها به صورت مستقیم باعث ابتلا به سرطان پروستات شوند یا مختص این بیماری باشند. پژوهش ها برای یافتن ژن های مرتبط با افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات در حال انجام هستند، و پژوهشگران به صورتمداوم در مورد این که چگونه تغییرات ژنی میتوانند روی ایجاد سرطان پروستات نقش داشته باشند مطالبی را یاد می گیرند. اکنون، آزمایش ژنتیکی برای تخمین این که مردی چند درصد احتمال ابتلا به سرطان پروستات را دارد موجود نمی باشد.

قرار گیری در معرض مواد نارنجی

 سرطان پروستات در دسته سرطان هایی قرار گرفته است که با قرار گیری در معرض مواد نارنجی در ارتباط هستند، این مواد شیمایی هستند که هنگام جنگ ویتنام مورد استفاده قرار گرفتند. اگر شما کهنه سربازی هستید که با مواد نارنجی در تماس بوده اید، با پزشکتان حتما صحبت کنید.

عادت های غذایی

هیچ تحقیقی این که رژیم غذایی و مواد مغذی میتواند مستقیما باعث ایجاد یا پیشگیری از ایجاد سرطان پروستات شود را تایید نکرده است. در هر حال، بسیاری از پژوهش هایی که بر روی احتمال ارتباط بین عادات غذایی و ایجاد سرطان مطالعه کرده اند. برای مثال، چاقی با بسیاری از سرطان ها در ارتباط است، مانند سرطان پروستات، و رژیم غذایی سالم برای پیشگیری از اضافه وزن توصیه میشود.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر زین جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 267 مشاهده پرسش
    پدرم سرطان پروستات داشت و با این بیماری از دنیا رفت .
    من چگونه می توانم بفهمم که به این بیماری مبتلا نیستم
    در ضمن 53 سال دارم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 5 سال پیش)

      آزمایش PSA سالانه انجام بدین 

  • تصویر کاربر علیرضا جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر عزیز خسنه نباشید جناب دکتر من تقریبا ۳ ۴ ماه دچار التهاب پروستاتم ۲۵ سالمه دو دوره تاوانکس خوردم ی دوره سفکسین و با کوفن هم خوردم این دوره اخرمم سیپروفلاکسین ۵۰۰ خوردم درست نشدم هنوزم درد دارم شغلمم رانندگی اقای دکتر خیلی ناراحتم خیلی... خطرناک نیس اقای دکتر ؟؟ ی راهی جلو پام بزارین ممنونم میشم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 5 سال پیش)

      التهاب پروستات سخت درمان میشه 

  • تصویر کاربر محراب جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    سلام دکتر
    محراب هستم 30 ساله. چند ماهی هست که. شونه هام درد میکنه. جدیدن.چند روزه به درد بیضه و دردکمر و. مثانه. دچار شدم. و هنگام. ادرار. باید زور بزنم تا ادرارم بیاد. یک مدتی هم. هست که با دوست دخترم خیلی. نزدیکی دارم. ایا این درد برای. سکس. یا. چیزهای دیگه ممنون میشم از راهنمایی شما مرسی
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 5 سال پیش)

      سونوگرافی از نظر کلیه ها مثانه و تعیین حجم باقیمانده ادراری انجام بدین و آزمایش ادرار و کشت ادرار 

  • تصویر کاربر محمد جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    من47سالمه ومتاهلپنج روز پیش بعداز هم خوابی به دستشویی رفتن ولی متوجه شدم که در حالی که ازادرار فشاربه مثانه ام می اومد ولی قادربه ادرارنبودم ازآنجاکه مقداری ازمایع منی و راهش بود کفتم شایدعلتش اون باشه که دیدم برای اولین باره اینحالت اتفاق می افتد بعد کفتم شاید بعلت مورفینی که مصرف کردم بوده که اونم نزدیک به 26سالیست مصرف میکنم اون رو فشار ادرارم خیلی خیلی کم بودفردا به دکترعمومی بیمارستان رفتم آزمایش ادرار برام نوشت ولی موردی
    نداشت سونوگرافی نوشت که متاسفانه تا امروزبعلت استرس نرفتم امادوموردیادم افتاد که خدمتتان عرض میکنم اول اینکه سه روزی‌ست لگن سمت راستم درد میکنه دوم اینکه سه سال پیش چندماهی می‌شود که نزدیکی باکسی نداشتم ویاجنوب نشده بودم که یکروز ظهر درخواب جنوب شدم به همراه منی چندقطره خون اومده بود که خواستم برم دکتر که اطرافیان گفتن چیزی نیست بخاطر نزدیکی نکردن طی چندماه گذشته بوده ومانع رفتن به دکتراین من شدن
    حال دکتر ازشما ممنون میشم اگرمن رو راهنمایی کنید، ازشمامتشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 5 سال پیش)

      سونوگرافی از نظر کلیه ها مثانه و تعیین حجم باقیمانده ادراری و پروستات انجام بدین 

  • تصویر کاربر جمال جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    با سلام.من ۳۶ساله و متاهل هستم چند وقتی یک بار مثلا دوسه ماه یکبار زیاد دستشویی میرم ولی ادرار حجمش کمه و بعد از توقف ادرار سوزش زیر ناف دارم و کلی منتظر میمونم تا تخلیه شه ولی دوباره احساس ادارار دارم.چند سال پیش سونو گرافی انجام دادم مشکلی نبود.خواستم ببینم اگه پروستات بزرگ شده پس چرا همیشه اینجوری نیست؟ حس میکنم ارتباطی با مسائل جنسی داره . نظر شما چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور جمعه ۱۰ آبان ۹۸( 5 سال پیش)

      ممکنه 

درحال دریافت اطلاعات