قرص رواتینکس
فهرست موضوعات
در رابطه با ترکیبات آن باید گفت که هر کپسول حاوی موارد زیر می باشد:
- پینین [α + β]: ۰/۳۱ میلی گرم
- کامفن: ۰/۱۵ میلی گرم
- سینئول: ۰/۳ میلی گرم
- فنکون: ۰/۴ میلی گرم
- بورنئول: ۰/۱۰ میلی گرم
- آنتول: ۰/۴ میلی گرم
موارد مصرف و نحوه عملکرد قرص رواتینکس:
کپسول رواتینکس برای مواردی مانند سنگ کلیه، سنگ مجاری ادرار و عفونت خفیف دستگاه ادراری تجویز می شود. این دارو باعث شکسته شدن سنگ های کلیه شده و با عملکرد اسپاسمولیتیک (انقباض عضلات برای بیرون راندن سنگ) به عبور راحت تر سنگ ها از مجاری ادرای کمک می کند. رواتینکس همچنین برای تسکین علائم رنال کولیک و کولیک ادراری خفیف تا متوسط -همراه با وجود سنگ در کلیه و مجاری ادراری- کاربرد دارد. تحقیقات نشان داده است که مصرف رواتینکس در تسکین علائمی مثل ادرار فوریتی و تکرر ادرار ناشی از عفونت های خفیف سیستم اداری مؤثر می باشد.

موارد منع مصرف رواتینکس:
موارد دقیق منع مصرف قرص رواتینکس در هیچ یک از تحقیقات علمی معتبر گزارش نشده است. اما پزشکان معتقدند که بر اساس هشدارها و اقدامات احتیاطی ویژه، استفاده از رواتینکس برای بیماران مبتلا به کولیک، آنوری یا عفونت مجاری ادراری شدید توصیه نمی شود.
عوارض جانبی قرص رواتینکس:
تعداد بسیار کمی از بیماران مشکل خفیف و موقتی معده را گزارش داده اند.
دوز و نحوه ی مصرف رواتینکس:
نحوه ی مصرف برای بزرگسالان: فرد باید ۳ تا ۴ بار در روز، یک کپسول را قبل از وعده غذایی مصرف کند. مصرف این دارو برای کودکان ممنوع است.
تداخلات دارویی قرص رواتینکس:
در حین مصرف رواتینکس، داروهایی مانند داروهای ضد انعقاد خوراکی یا سایر داروهایی که توسط کبد متابولیزه می شوند، باید حتماً طبق دستور پزشک مصرف گردند.
بسته بندی:
۱ بسته کپسول رواتینکس حاوی ۴۵ کپسول در ۳ ورقه می باشد.
بارداری و شیردهی:
با وجود اینکه هیچ اثر تراتوژنیکی گزارش نشده است، اما مصرف این دارو در سه ماه اول بارداری توصیه نمی شود. اثر تراتوژنیک به تأثیر موادی گفته میشود که قادر به عبور از جفت بوده و ممکن است به رشد و تکوین جنین آسیب جدی وارد کنند و منجر به ناهنجاری در جنین یا نوزاد شوند. همچنین، به علت محدود بودن منابع علمی و آزمایشگاهی، رواتینکس نباید در دوران شیردهی مصرف شود.