قرص تکرر ادرار

در مواردی که سایر گزینه های درمانی بی اختیاری ادرار جواب ندهد، استفاده از دارو می‌ تواند بهترین گزینه ی ممکن باشد. در ادامه مطلب، به معرفی قرص تکرر ادرار می پردازیم. در برخی از موارد، بیمار حتی بعد از تغییرات سبک زندگی و انجام تمرینات کنترل ادرار نیز مشکلات بی اختیاری ادرار را تجربه می کند. زمانی که گزینه های دیگر پاسخگو نباشند، شما می توانید برای شروع قرص تکرر ادرار با پزشک خود مشورت کنید.

داروهای متعددی برای بیمارانی که نیاز شدید و ناگهانی به دفع ادرار دارند (تکرر ادرار) در دسترس می ‌باشد. همچنین، برای افرادی که کنترل ادرار خود را از دست می دهند (این مشکل می تواند در کنار تکرر ادرار وجود داشته باشد) نیز گزینه های درمان دارویی وجود دارد. در صورتی که این دو مشکل به صورت همزمان برای بیمار رخ دهد به آن «ادرار فوریتی» گفته می شود. برای افرادی که در حین فعالیت دچار بی اختیاری ادرار می ‌شوند، گزینه های دارویی کمتری موجود می باشد.

تکرر ادرار

به این مشکل ادراری «بی اختیاری استرسی» گفته می شود که در آن، فرد هنگام فعالیت هایی مثل سرفه، عطسه یا بلند کردن اجسام سنگین دچار دفع ناخواسته ادرار می شود. درمان دارویی همراه با درمان رفتاری تأثیر بیشتری نسبت به مصرف دارو -به تنهایی- از خود نشان می دهد.

آنتی کولینرژیک ها

نحوه عملکرد دارو

داروهای آنتی کولینرژیک از فعالیت پیام رسان های شیمیایی استیل کولین ها جلوگیری می کنند. استیل کولین، سیگنال هایی را به مغز شما می فرستد که باعث انقباض مثانه و نهایتاً منجر به تکرر ادرار می شود. این انقباض های مثانه ای، حتی در زمان خالی بودن مثانه نیز می‌ تواند باعث احساس نیاز به دفع ادرار شود.

داروهای آنتی کولینرژیک شامل موارد زیر می شوند:

  • اوکسی بوتینین (دیتروپان ایکس ال، اوکسیترول، گلنیک)
  • تولترودین (دترول، دترول ال ای)
  • داریفناسین
  • سولیفناسین (وسیکیر، وسیکیر ال اس)
  • تروسپیوم
  • فسوترودین (توویاز)

این داروهای تجویزی معمولاً به صورت قرص یا کپسول در دسترس بوده و به طور ماهانه مصرف می شود. اوکسی بوتینین همچنین در قالب برچسب ‌های پوستی یا ژل نیز موجود می‌ باشد، که دارو را به طور مداوم به بدن می ‌رسانند. علاوه بر این، برچسب های دوستی اوکسی بوتینین بدون نسخه پزشک نیز قابل تهیه می باشند. شروع بهبودی علائم با مصرف داروهای آنتی کولینرژیک، چند هفته زمان می برد. معمولاً ۱۲ هفته بعد از شروع مصرف دارو، شما متوجه تأثیرگذاری کامل دارو خواهید شد.

عوارض جانبی

رایج ترین عوارض جانبی آنتی کولینرژیک ها، یبوست و خشکی دهان است. مصرف اشکال پیوسته رهش دارو، یک بار در روز می تواند از شدت این عوارض کم کند. برای رفع مشکل خشکی دهان، می توانید از جویدن آدامس یا خوردن آبنبات (برای افزایش تولید بزاق) استفاده کنید. از دیگر عوارض جانبی نادر تر این داروها می توان به این موارد اشاره کرد: احساس سوزش در شکم، تاری دید، تپش قلب، قرمزی پوست و مشکل در ادرار؛ احتمال بروز عوارض جانبی شناختی مثل مشکلات حافظه و گیجی نیز وجود دارد. برچسب های پوستی اوکسی بوتینین ممکن است باعث حساسیت پوستی شود. به همین منظور معمولاً پزشکان پیشنهاد می‌دهند که این برچسب ها را در یک ناحیه ی ثابت از پوست استفاده نکنید.

میرابگرون (میربتریک)

نحوه عملکرد دارو

میرابگرون یک داروی تأیید شده برای درمان انواع خاصی از بی اختیاری ادرار می باشد. این دارو عضلات مثانه را شل کرده و می تواند باعث افزایش ظرفیت نگهداری ادرار شود. همچنین میرابگرون میزان ادرار قابل دفع در هر نوبت ادرار را بیشتر می‌ کند، که این امر در تخلیه کامل مثانه بسیار مؤثر می باشد. میرابگرون در قالب قرص و پودر در دسترس است.

عوارض جانبی

برخی از عوارض جانبی میرابگرون عبارتند از: سرگیجه، اسهال، یبوست، حالت تهوع و سردرد. این دارو باعث افزایش فشارخون می ‌شود. بنابراین، در صورتی که از مشکلات فشارخون رنج می برید، باید فشار خون خود را در زمان مصرف دارو به طور منظم اندازه گیری کنید. میرابگرون با برخی از داروها تداخل دارد. بنابراین بهتر است لیست کاملی از داروهایی که مصرف می کنید (اعم از داروهای تجویزی، بدون نسخه، مکمل ها و داروهای گیاهی) را در اختیار پزشک یا داروساز خود قرار دهید.

قرص تکرر ادرار

اونابوتالینوم توکسین نوع A (بوتاکس)

نحوه عملکرد دارو

تزریق بوتاکس به عضله مثانه می ‌تواند به بیمارانی که دچار تکرر ادرار یا بی اختیاری فوریتی هستند کمک کند. بوتاکس جلوی فعالیت استیل کولین را گرفته و عضله ی مثانه را فلج می ‌کند. بوتاکس ممکن است برای افرادی که به درمان های دارویی دیگر مقاوم بوده اند مؤثر باشد. نتیجه ی مثبت این درمان تا چند ماه باقی می ‌ماند. پزشک شما احتمالاً برای گرفتن بهترین نتیجه، توصیه می کند که سالانه یا هر شش ماه یک بار تزریق بوتاکس را تکرار کنید.

عوارض جانبی

تحقیقات نشان داده است که درمان با بوتاکس، باعث بهبود چشمگیر علائم آزار دهنده ی بی اختیاری ادرار شده و عوارض جانبی بسیار کمی به همراه دارد. اما برخی از تحقیقات این احتمال را مطرح می‌ کنند که بوتاکس خطر شکل گیری عفونت های مجاری ادراری را بالا می برد. با این وجود، شواهد کافی برای اثبات این امر وجود ندارد. سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) هشدار می ‌دهد که خطر بروز حساسیت در برابر تزریق بوتاکس (چه مصارف تأیید شده ی درمانی و چه مصارف تأیید نشده و زیبایی) وجود دارد. این حساسیت ها شامل موارد خطرناکی مثل ایست کامل تنفسی و حتی مرگ می ‌شوند.

استروژن

نحوه عملکرد دارو

بدن زنان بعد از شروع دوران قاعدگی استروژن کمتری ترشح می ‌کند. کاهش سطح استروژن می‌ تواند باعث تضعیف بافت های کمکی اطراف مثانه، و مجرای خروجی ادرار از بدن شود. نتیجه ی این امر ممکن است مشکلاتی مثل بی اختیاری استرسی را در پی داشته باشد. مصرف موضعی استروژن با دوز پایین می‌ تواند به درمان بی اختیاری ادرار کمک کند. داروی مربوطه در قالب کرم، حلقه یا برچسب ارائه می ‌شود. استروژن می‌ تواند به بازیابی بافت های مثانه و مجاری ادراری کمک کرده تا علائم آزاردهنده ی بی اختیاری ادرار کاهش پیدا کند.

مصرف موضعی استروژن برای افرادی که سابقه ی سرطان سینه یا رحم دارند، توصیه نمی ‌شود. اگر مبتلا به این بیماری ها هستید، بهتر است قبل از شروع مصرف دارو با پزشک مشورت کنید. هورمون درمانی ترکیبی با استروژن درمانی موضعی متفاوت بوده و برای درمان بی اختیاری ادرار مناسب نمی باشد. استروژن خوراکی در قالب قرص ارائه می شود و همچنین با استروژن موضعی تفاوت دارد. مصرف استروژن خوراکی حتی می‌ تواند باعث وخیم تر شدن علائم بی اختیاری ادرار شما شود.

عوارض جانبی

مصرف صحیح استروژن موضعی باعث بروز هیچ گونه عوارضی نمی شود.

ایمی پرامین

نحوه عملکرد دارو

ایمی پرامین (توفرانیل) یک داروی ضد افسردگی است که باعث شل شدن عضله ی مثانه و انقباض ماهیچه های نرم مجرای ادراری می شود. شما می توانید از این دارو برای درمان مشکل ترکیبی بی اختیاری ادرار (بی اختیاری استرسی همزمان با بی اختیاری فوریتی) استفاده کنید.  ایمی پرامین می‌تواند باعث خواب آلودگی شود. بنابراین بهتر است دارو را قبل از خواب مصرف کنید. همچنین به همین دلیل ایمی پرامین گزینه ای ایده آل برای بی اختیاری ادرار شبانه می باشد. در برخی موارد این دارو برای شب ادراری کودکان تجویز می‌ گردد. ایمی پرامین معمولاً برای سالمندان توصیه نمی شود.

عوارض جانبی

عوارض جانبی جدی مربوط به ایمی پرامین بسیار نادر است، اما در برخی موارد این دارو می تواند سبب بروز مشکلات قلبی-عروقی شود. از جمله این مشکلات می توان به مواردی مثل ضربان قلب نامنظم و سرگیجه یا غش ناشی از افت فشار خون در هنگام ایستادن ناگهانی اشاره کرد. کودکان و سالمندان بیشتر از سایر گروه های سنی، در معرض خطر این گونه عوارض جانبی قرار دارند.

دولوکستین 

نحوه عملکرد دارو

دولوکستین (سیمبالتا، دریزالما اسپرینکل) یک بازدارنده ی باز جذب سروتونین و نورپینفرین است که معمولاً برای درمان افسردگی و اضطراب به کار می رود. این دارو به شل شدن عضلات مربوط به تکرر ادرار کمک کرده و باعث بهبود بی اختیاری ادرار می شود. دولوکسین -به ویژه- برای افرادی که به طور همزمان دچار مشکل افسردگی و بی اختیاری ادرار می باشند توصیه می شود.

عوارض جانبی

عوارض جانبی دولوکستین می تواند شامل مواردی مثل حالت تهوع، خشکی دهان، سرگیجه، یبوست، بی خوابی و خستگی باشد. مصرف این دارو برای مبتلایان به بیماری مزمن کبد توصیه نمی شود. پیش از مصرف دارو باید شرح حال سایر بیماری های خود را به پزشک ارائه دهید.

در زمان مراجعه به پزشک باید به چه نکاتی توجه کنیم؟

در زمان مراجعه به پزشک با دقت تمامی داروهای مصرفی خود، اعم از دارو های تجویزی، غیر تجویزی و گیاهی را ذکر کنید. زیرا برخی از داروها باعث وخیم تر شدن مشکل بی اختیاری ادرار می‌ شوند. برخی از داروهای دیگر نیز ممکن است با داروهای ذکر شده تداخل داشته و باعث تشدید عوارض جانبی آنها شوند. پزشک می تواند بهترین گزینه ی دارویی برای درمان مشکل ادراری شما را در اختیارتان قرار دهد.

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر نصیری شنبه ۳۰ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    سلام پدرم الان ۷۰ سالشه،۱۰ سال پیش عمل پروستات انجام داد ‌پروستات و برداشت،با کنترل psa تا ۶ سال هیچ مشکلی نداشت تا اینکه در قسمت چپ پروستات عود داشتن که دکتر براشون رادیوتراپی در نظر گرفتن وبعد از اون درمان با آمپول های ۳ ماهه،الان2/5 سال از رادیو تراپی گذشته ولی متاسفانه پدرم دچار التهاب شدید مثانه شدن ،سیکستوسکپی انجام دادن ،فقط التهاب بود ،خدا رو شکر توده دیده نشد در مثانه ولی خونریزی در ادرار که لخته میشه ‌راه ادرار و میگیره تا الان ۳ بار بستری شده وبا شستشو و تزریق خون رفع شده ولی آلان یک ماهه خونریزی داره و دیگه روحیه خودشو از دست داده ،با اینکه مایعات فراوان میخوره و دکتر گفته باید با این موضوع کنار بیای تا التهاب از بین بره ولی زمان مشخصی برای درمان ندادن،حال سوال من از شما اینه که واقعا راه حلی نیست تا این التهاب زودتر خوب بشه ،چون واقعا آزار دهنده شده
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور شنبه ۳۰ بهمن ۰( 2 سال پیش)

      فرمالین داخل مثانه تزریق باید بشه 

  • تصویر کاربر مرجان پنجشنبه ۲۲ مهر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    با سلام
    خانمی ۴۸ ساله هستم از ساعت ۴ صبح امروز در هنگام دفع ادرار خون به میزان زیاد همراه با لخته مشاهده کردم دچار تکرر ادرار و وقفه کوتاه در زمان دفع ادرار و درد در پایین شکم شده ام. سپاس از راهنمایی شما
    1. تصویر کاربر دکتر رضا ولی پور پنجشنبه ۲۲ مهر ۰( 3 سال پیش)

      سونوگرافی شکم و لگن و تعیین حجم باقیمانده ادراری انجام بدین و آزمایش ادرار و کشت ادرار 

درحال دریافت اطلاعات