جدیدترین درمان کیست کورتیکال کلیه
فهرست موضوعات
در رابطه با کیست کورتیکال، علائم و عوارض و درمان آن چه می دانید؟ با ما در این مقاله همراه باشید
کورتیکال چیست؟
کیست های کورتیکال کلیه، کیسه های پر از مایعی هستند که می توانند در یکی از کلیه ها یا هر دو آنها تشکیل شوند. شما ممکن است فقط یک کیست کلیه یا چندین کیست داشته باشید. کیست کورتیکال کلیه، معمولاً به شکل بیضی یا دایره است و اندازه آن می تواند از یک نخود تا یک توپ گلف متغیر باشد. کیست های کورتیکال کلیه معمولاً بی خطر هستند. این کیست ها، کلیه ها را بزرگ تر نمی کنند، ساختار طبیعی کلیه را تغییر نمی دهند یا مانند بیماری کلیه پلی کیستیک (PKD)، عملکرد کلیه را کاهش نمی دهند. بیماری کلیه پلی کیستیک یک اختلال ژنتیکی است که می تواند به بیماری حاد کلیه تبدیل شود.
علائم و عوارض کیست کورتیکال کلیه چه مواردی هستند؟
با بالا رفتن سن، کیست های کورتیکال کلیه بزرگتر می شوند و تعداد آنها بیشتر می شود. گرچه، کیست های کورتیکال کلیه معمولاً علائمی ندارند و یا موجب مشکلات سلامتی دیگری نمی شوند.
در موارد نادر، کیست های کورتیکال کلیه به اندازه ای بزرگ می شوند که:
- به استخوان ها یا دیگر اعضای بدن فشار وارد می کنند و موجب درد یا ناراحتی می شوند.
- جریان خون یا ادرار را درون کلیه ها یا لوله های حالب مسدود می کنند.
- عفونت می کنند و موجب تب و درد می شوند.
- ترکیدن کیست ها موجب درد یا خونریزی در ادرار (هماتوری) می شود.
- باعث فشار خون بالا می شوند.
اگر هر یک از این علائم را دارید، به پزشک خود اطلاع دهید. پزشک می تواند کیست کورتیکال کلیه را که موجب بروز علائم یا دیگر مشکلات سلامتی می شود، درمان کند.
پزشکان چگونه عوارض کیست های کورتیکال کلیه را درمان می کنند؟
پزشکان معمولاً کیست های کورتیکالی را که علائمی ندارند، درمان نمی کنند. گرچه، ممکن است از شما بخواهند که به طور منظم سونوگرافی انجام دهید تا کیست های کورتیکال شما را برای هر گونه تغییر یا مشکلی بررسی کنند. پزشکان، کیست های کورتیکالی را که علائمی مانند درد دارند یا جریان خون یا ادرار را مسدود می کنند، درمان می کنند. برخی از تحقیقات نشان می دهند که تخلیه کردن کیست های کورتیکال یا خارج کردن آنها می تواند مشکل فشار خون بالای ناشی از این کیست ها را برطرف کند. محققان دقیقاً مطمئن نیستند که این کار چگونه و به چه دلیل صورت می گیرد.
اسکلروتراپی
اسکلروتراپی برای تخلیه کیست ها استفاده می شود. پزشک با هدایت سونوگرافی، یک سوزن بلند را از طریق پوست وارد کیست می کند. سپس کیست را تخلیه می کند و یک محلول الکلی را تزریق می کند. این محلول ناحیه درون کیست را پر می کند تا از عود کردن مجدد آن جلوگیری کند. این عمل معمولاً به صورت سرپایی و با استفاده از بی حسی موضعی انجام می شود.
جراحی
جراح در این عمل، کیست را تخلیه می کند و سپس آن را خارج می کند و یا بافت خارجی آن را می سوزاند. شما ممکن است است برای انجام این عمل، تحت بیهوشی عمومی در بیمارستان قرار بگیرید. پس از عمل ممکن است نیاز باشد به مدت ۱ تا ۲ روز در بیمارستان بمانید.
آیا کیست کورتیکال کلیه موضوعی جدی است؟
بیشتر کیست های کورتیکال کلیه بی خطر هستند و مشکلی ایجاد نمی کنند. اگر یک کیست رشد کند، از طریق اسکلروتراپی یا جراحی می توان آن را بدون هیچ گونه عوارض طولانی مدتی خارج کرد. بیماری پلی کیستیک کلیه می تواند مشکل جدی تری محسوب شود. این بیماری در صورت درمان نشدن، ممکن است باعث بروز عوارضی همچون فشار خون بالا و نارسایی کلیوی شود.
کیست کورتیکال ساده
کیست های ساده کلیه معمولا کیسه های گرد کوچکی هستند که با مایع آبکی پر شده اند. اکثر افرادی که این کیست ها را در بدن خود دارند، حتی از وجود آنها اطلاعی ندارند. اگر کیست شما ترکید و خونریزی کرد، یا به اندازه ای بزرگ شد که به اندام های دیگر فشار آورد، ممکن است نیاز به درمان داشته باشید. اگر یک کیست ساده کلیه به اندازه کافی بزرگ شود، علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:
درد مبهم در پشت یا پهلو
تب
درد بالای شکم
دکتر رضا ولی پور متخصص کلیه