همه چیز در رابطه با زگیل تناسلی روی بیضه
فهرست موضوعات
زگیل تناسلی یک عفونت مقاربتی بسیار شایع است که توسط برخی از انواع ویروسی به نام پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شود. آنها، برآمدگی های کوچکی هستند که قابل مشاهده یا لمس بوده و می توانند در قسمت های زیر بروز پیدا کنند:
- فرج
- واژن
- دهانه رحم
- آلت تناسلی مردان
- مقعد
- دهان
لازم به ذکر است که زگیل تناسلی با زگیل هایی که روی دست ها و زانو ایجاد می شوند، متفاوت است.
علائم زگیل تناسلی روی بیضه چیست؟
زگیل های تناسلی ممکن است به شکل زیر بروز پیدا کنند:
- خارش دار
- برآمده یا مسطح
- به صورت تکی
- به صورت خوشه ای و مانند یک گل کلم کوچک
هر چند، زگیل تناسلی در افراد مختلف، ظاهری متفاوتی نیز خواهد داشت.
علائم دیگر این نوع زگیل می تواند شامل موارد زیر باشد:
- تغییر در جریان ادرار
- وجود خون در ادرار
- وجود خون در مدفوع
بعضی از افراد مبتلا به HPV، هیچ علائمی را تجربه نمی کنند. حتی ممکن است متوجه مبتلا بودن خود نشوند. ذکر این نکته ضروری است که با وجود عدم بروز علائم نیز، فرد مبتلا همچنان می تواند ویروس را انتقال دهد.
علل بروز زگیل تناسلی روی بیضه چیست؟
زگیل تناسلی توسط برخی از انواع ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) ایجاد می شود و بسیار مسری است.
این ویروس از طریق موارد زیر انتقال می یابد:
- تماس پوست به پوست در حین رابطه جنسی واژینال، مقعدی یا دهانی
- به اشتراک گذاشتن وسایل جنسی
- تماس با ترشحات ناحیه تناسلی
تقریباً دو نفر از هر سه نفری که با فرد مبتلا به زگیل تناسلی رابطه جنسی داشته باشند، به این ویروس مبتلا خواهند شد. معمولاً زگیل ها طی ۳ ماه پس از تماس ظاهر می شوند. انواع مختلفی از HPV وجود دارد و ممکن است فرد به بیش از یک نوع آن مبتلا شود.
برخی از سویه های ویروس HPV می توانند باعث بروز سرطان هایی مانند سرطان دهانه رحم و سرطان مقعد شوند. با این حال، آن نوعی از HPV که باعث ایجاد زگیل های تناسلی می شوند، به ندرت به سرطان منجر خواهند شد. اگر باردار هستید و زگیل تناسلی دارید، بهتر است بدانید که احتمال انتقال HPV به نوزاد در هنگام زایمان بسیار کم است.
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟
در صورت تجربه موارد زیر، بهتر است برای بررسی سلامت جنسی خود به پزشک مراجعه کنید:
- مشاهده یا احساس برجستگی های غیرعادی در ناحیه تناسلی
- داشتن علائم دیگر زگیل تناسلی
- برقراری رابطه جنسی با فردی که زگیل تناسلی دارد
اگر داخل مقعد خود زگیل دارید، احتمالاً می بایست به یک جراح مراجعه کنید. همچنین، اگر زگیل روی دهانه رحم شما بروز پیدا کرده، بهتر است به متخصص زنان مراجعه نمایید.
زگیل تناسلی روی بیضه چگونه تشخیص داده می شود؟
پزشک معمولاً با مشاهده زگیل تناسلی می تواند آن را تشخیص دهد. اگر زگیل ها ظاهر غیر معمولی داشته باشند، ممکن است پزشک برای اطمینان از عدم وجود سرطان، بیوپسی را توصیه کند. همچنین، احتمال دارد به آزمایش های مقاربتی نیز احتیاج پیدا کنید.
زگیل تناسلی روی بیضه چگونه درمان می شود؟
زگیل تناسلی ممکن است با روش های زیر از بین برود:
- کرم
- رنگ مخصوص زگیل
- نیتروژن مایع (کرایوتراپی)
- لیزر درمانی
- جراحی
در دوران بارداری، بعضی از روش های درمانی زگیل تناسلی توصیه نمی شوند. پزشک شما بهترین روش را با توجه به شرایطتان پیشنهاد خواهد داد. اگر در ناحیه تناسلی خود زگیل دارید، از اصلاح با تیغ یا اپیلاسیون خودداری کنید. این کار میتواند باعث گسترش عفونت شود. درمان زگیل تناسلی روی بیضه، ویروس عامل آنها را از بین نمی برد، بلکه تنها زگیل های قابل رؤیت را برطرف می کند. بسیاری از افراد به دلیل ظاهر ناخوشایند زگیل ها یا ناراحتی هایی که ایجاد می کنند، تصمیم به درمان می گیرند.
با این حال، برخی دیگر ترجیح می دهند بدون هیچگونه درمانی به زندگی عادی خود ادامه دهند. در برخی موارد، زگیل ها طی دو سال به طور خود به خود از بین می روند. اما اگر سیستم ایمنی بدن ضعیف باشد، ممکن است این اتفاق نیفتد. روش های رفع زگیل های دیگر برای زگیل تناسلی مناسب نیستند. حتماً برای انتخاب بهترین روش درمانی با پزشک خود مشورت کنید.
آیا می توان از زگیل تناسلی پیشگیری کرد؟
شما می توانید با انجام موارد زیر احتمال ابتلا به HPV را کاهش دهید:
- واکسیناسیون HPV: این واکسن از شما در برابر برخی از انواع HPV که باعث زگیل تناسلی می شوند محافظت می کند.
- استفاده از کاندوم؛ بهخصوص در روابط جنسی جدید یا غیر ثابت
- چکاپ و آزمایش های منظم برای بررسی عفونت های مقاربتی
لازم به ذکر است که کاندوم به طور کامل از HPV محافظت نمی کند، زیرا تمام پوست ناحیه تناسلی را نمی پوشاند. زنان در بازه سنی ۲۵ تا ۷۴ سال که از نظر جنسی فعال بوده اند، باید هر ۵ سال یک بار تست غربالگری دهانه رحم انجام دهند. این تست جایگزین پاپ اسمیر بوده و برای تشخیص HPV استفاده می شود.
عوارض زگیل تناسلی
بعضی از انواع HPV که عامل زگیل تناسلی هستند، می توانند باعث بروز عارضه ای بسیار نادر به نام پاپیلوماتوز تنفسی مکرر (RRP) شوند. این عارضه، منجر به رشد زگیل در مجاری تنفسی و ریه ها می شود.
وجود زگیل تناسلی، خطر ابتلا به سرطان های ناحیه تناسلی را افزایش نمی دهد. اگر هنگام زایمان زگیل تناسلی داشته باشید، احتمال کمی وجود دارد که نوزادتان در گلو دچار زگیل شود. در موارد بسیار نادر، ممکن است کودک به بیماری پاپیلوماتوز تنفسی مکرر مبتلا شود.
زندگی با زگیل تناسلی
آگاهی از ابتلا به زگیل تناسلی می تواند بسیار ناراحت کننده باشد. ممکن است احساس تنهایی، شرمندگی، اضطراب و ترس از طرد شدن یا عدم جذابیت کنید. اما مهم است بدانید که زگیل تناسلی یک عفونت مقاربتی بسیار شایع در سطح جهان است. برای مقابله بهتر با این وضعیت، بهتر است این موضوع را با دوستان یا خانواده در میان گذاشته و با پزشک یا مشاور صحبت کنید. همچنین، اطلاع دادن به شرکای جنسی برای جلوگیری از گسترش بیماری اهمیت زیادی دارد.